Салат "Кавунова долька" - Нова історія літнього смаку
Кухня
Інгредієнти:
- близько 150-200 гр зерен граната
- 150 гр білого винограду
- 150 гр копченого курячого філе
- 150 гр свіжих печериць
- 2 яйця
- 100 гр твердого сиру
- 1 середня морква
- 2 зубчики часнику
- майонез - опціонально
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлю покласти яйця, залити їх холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання додати в каструлю моркву. Через 10 хвилин після закипання вийняти з каструлі з киплячою водою яйця і покласти їх у холодну воду на 5 хвилин.
- Гриби ретельно вимити й порізати невеликими шматочками. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти подрібнені печериці. Смажити їх на середньому вогні близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
- Перекласти гриби на тарілку і залишити остигати. Часник почистити, пропустити через чеснокодавилку і з'єднати з майонезом. Остиглі яйця очистити від шкаралупи і натерти на крупній тертці разом із сиром.
- Вийняти моркву з води і дати охолонути, потім очистити і також натерти її на крупній тертці. Виноград промити і розрізати кожну виноградинку навпіл. Копчене куряче філе подрібнити ножем і викласти на дно плоского великого блюда у вигляді півкола (за формою кавунової часточки).
- Змастити куряче філе майонезом і викласти смажені гриби, змастити майонезом і посипати тертою морквою. Змастити майонезним соусом із часником, викласти яйця, знову змастити майонезом і посипати все сиром.
- Обережно змастити боки і поверхню салату майонезом, що залишився, і прикрасити салат, як зазначено на фото. Салат Кавунова часточка має настоятися в холодильнику не менше години. Потім можна вийняти страву з холодильника і подавати до столу. Смачного!