Салат з яловичиною та маринованими огірками

Салат з яловичиною та маринованими огірками
4.8
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 г яловичини
  • 3 маринованих огірки
  • 1 цибулина
  • 1 болгарський перець (необов'язково)
  • 2-3 ст.л. майонезу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте яловичину та опустіть її в киплячу підсолену воду. Варіть м'ясо при слабкому кипінні протягом 1 години, доки воно не буде готовим. Перекладіть говядину на тарілку та залиште до повного остигання.
  2. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими напівкільцями. Покладіть цибулю у сито та залийте окропом на 10-15 хвилин, щоб прибрати з цибулі гіркоту. Потім перекладіть цибулю в глибоку тарілку, залийте сумішшю 50 мл 9% оцту та 50 мл води, додайте половину чайної ложки цукру. Залиште цибулю маринуватися у цієї суміші протягом 15 хвилин.
  3. Поріжте мариновані огірки кубиками або соломкою. Наріжте варену яловичину на кубики невеликого розміру. Болгарський перець промийте, видаліть насіння та наріжте його соломкою.
  4. З'єднайте в мисці яловичину з огірками, маринованою цибулею (попередньо злийте маринад), болгарським перцем. Приправте все майонезом, додайте сіль, перець за смаком та перемішайте. Можна подавати на стіл відразу. Смачного!

Цікавий факт:

Яловичина є одним з найбільш популярних м'ясних продуктів у світі. Вона містить велику кількість білка, заліза та інших корисних поживних речовин, які сприяють зміцненню м'язів та підтримці здоров'я. Додавши до неї свіжі овочі та майонез, ви отримаєте освіжаючий салат, який точно прийдеться до смаку вашим смаковим рецепторам!