Смачний і ароматний шоколадний пиріг у мультиварці

Смачний і ароматний шоколадний пиріг у мультиварці
4.2
(8)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр цукру
  • 250 мл вершків 30-35% (+80 мл для глазурі)
  • 200 гр сметани 20-30%
  • 180 гр борошна
  • 150 гр вершкового масла
  • 2 яйця
  • 100 гр чорного шоколаду (для глазурі)
  • 100 гр какао-порошку
  • 2 ст.л. коньяку, лікеру або рому
  • 1 ч.л. розпушувача
  • щіпка соди
  • + 3 ст.л. подрібнених горіхів/кокосової стружки/кондитерської посипки для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця, сметану і 250 мл вершків вийняти з холодильника. Залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі. Вершкове масло порізати шматочками і скласти в миску. Поставити її на водяну баню і нагрівати масло до повного розчинення, але не доводячи до кипіння.
  2. Потім зняти миску з вогню, всипати цукор і ретельно перемішати до його розчинення. Можна збити масу міксером. До солодкої масляної суміші поступово всипати какао-порошок і перемішати до однорідного кольору.
  3. Збиваючи шоколадно-масляну суміш міксером, додати яйця, сметану і вершки (250 мл). Збивати пару хвилин до утворення пишної шоколадної маси. Борошно просіяти через сито з содою і розпушувачем через сито, розмішати.
  4. Підмішати суху суміш до шоколадної і вимішати тісто для пирога до однорідності. Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла і викласти туди тісто.
  5. Готувати шоколадний пиріг у мультиварці приблизно 50-60 хвилин у режимі Випічка. Приблизно за 10 хвилин до закінчення приготування пирога, приготувати шоколадну глазур для пирога.
  6. Шоколад поламати шматочками і скласти в невелику миску, туди ж влити 80 мл вершків, що залишилися. Поставити ємність на водяну баню і, помішуючи, довести до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти миску з водяної бані й залишити на 5 хвилин остигати.
  7. Перекласти готовий шоколадний пиріг із мультиварки на решітку і дати йому кілька хвилин охолонути. Теплий пиріг перекласти на тарілку і покрити трохи теплою шоколадною глазур'ю.
  8. Зверху посипати глазур подрібненими горіхами (або іншими прикрасами) і залишити десерт на 15 хвилин, щоб застигла глазур. Шоколадний пиріг смачний і в теплому, і в холодному вигляді. Приємного чаювання!

Завжди весело експериментувати з рецептами, додавати свої улюблені інгредієнти або спробувати прикрасити пиріг за допомогою шоколадних фігурок чи фруктів. Запам'ятайте, що готування - це креативний процес, і найважливіше - насолоджуватися кожним кулінарним шедевром.