Солодкий пиріг із родзинками

Солодкий пиріг із родзинками
4.6
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр цукру
  • 180 гр родзинок (темних)
  • 150 гр борошна
  • 3 яйця
  • 1 лимон
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. розпушувача

Рецепт приготування страви:

  1. Лимон вимити й натерти содою. У каструлі закип'ятити воду й опустити туди лимон. Варити його близько 15 хвилин при слабкому кипінні. Родзинки всипати в миску, залити гарячою водою на 15 хвилин. Потім вийняти лимон із води і дати йому охолонути кілька хвилин.
  2. Потім розрізати лимон на дві рівні частини і вичавити весь сік у ємність (процідити його від кісточок). Всипати в лимонний сік 100 гр цукру і ретельно розмішати до повного його розчинення. Лимонну шкірку порізати невеликими шматочками.
  3. Злити воду з родзинок і просушити їх паперовим рушником. Просушені родзинки пропустити через м'ясорубку разом із лимонною шкіркою. Можна перекрутити родзинки з лимонною шкіркою в блендері або комбайні.
  4. Вбити в окрему миску яйця і почати збивати їх міксером. Тонкою цівкою всипати цукор і продовжувати збивати на високій швидкості ще 3-4 хвилини до утворення пишної світлої маси. Вершкове масло розтопити до рідкого стану і вистигати до кімнатної температури.
  5. Родзинку з лимонною шкіркою з'єднати з розтопленим маслом, розмішати. Додати родзинку до яєчної суміші і знову перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і вимішати масу до однорідної консистенції.
  6. Розігріти духовку до 180С, форму для випічки змастити олією. Викласти масу з родзинками у форму і відправити в розігріту духову шафу. Випікати пиріг із родзинками приблизно півгодини за вказаної температури.
  7. Потім вийняти форму і залишити остигати на 5 хвилин. Теплий пиріг нарізати порційними квадратами і залити сумішшю лимонного соку з цукром. Залишити пиріг із родзинками на 10-15 хвилин просочитися соком. Приємного чаювання!

Цей пиріг із родзинками чудово підійде як солодкий десерт до чаю чи кави. Його ніжна текстура і пряний аромат лимона захоплять ваші смакові рецептори. Подавайте пиріг теплим або залиште його охолонути і насолоджуйтеся солодкими ласощами в будь-який час дня. Також, ви можете експериментувати з рецептом, додавши до маси з родзинками інші фрукти або горішки за вашим бажанням. Радуйте своїх близьких і гостей цим смачним десертом, який просто тане в роті!