Листковий пиріг із яблуками

Листковий пиріг із яблуками
3.3
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 300-350 гр листкового тіста
  • 2 яйця
  • 150 гр цукру (або за смаком)
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто заздалегідь розморозити, трохи розкачати. Форму для запікання (бажано у формі кільця для випічки кексів) змастити невеликою кількістю олії. Яблука вимити і розрізати на дві рівні частини, видалити серцевину. Порізати м'якоть разом зі шкіркою дрібними шматочками.
  2. У форму викласти шар листкового тіста (приблизно 1/4 частину), потім третину яблук і засипати 1-2 ст.л. цукру. Знову викласти шар тіста, яблук і засипати цукром. Знову тісто, яблука, цукор і останній шар - тісто. Духовку розігріти до 180С.
  3. В окрему миску вбити яйця, додати сметану, цукор, що залишився, і збити вінчиком або виделкою до повної однорідності. Потім додати ложку крохмалю і гарненько перемішати. Залити отриманою сумішшю листкове тісто з яблуками і відправити форму в розігріту духову шафу.
  4. Випікати листковий пиріг із яблуками приблизно 45 хвилин до готовності. Вийняти форму з духової шафи і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Перекласти яблучний пиріг із листкового тіста на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Яблука - це не лише смачні, а й дуже корисні фрукти. Вони містять велику кількість вітамінів і мікроелементів, які підтримують наше здоров'я. Серед інших, яблука мають антиоксидантні властивості, які сприяють зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, яблука містять пектин, який сприяє нормалізації травлення та покращує роботу кишківника. Тож, насолоджуйтеся смачним яблучним пирогом з шарами та зберігайте своє здоров'я!