Рецепт: Торт Червоний оксамит
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта Червоний оксамит:
- 300 гр цукру
- 250 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 3 яйця
- 100-120 гр вершкового масла або маргарину
- 2 ст.л. какао-порошку
- 10 гр ванільного цукру
- 1,5 ч.л. харчового барвника червоного кольору
- 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
- пів ч.л. солі
Крем для торта Червоний оксамит:
- 450 гр вершкового сиру
- 250 гр цукрової пудри
- 200 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування бісквіта для торта Червоний оксамит. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Борошно просіяти через сито з какао-порошком і сіллю, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити маслом, а дно застелити пергаментним папером.
- Підтале вершкове масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати масляний крем до пишності та розчинення цукру. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і змішувати до однорідної консистенції.
- Кефір з'єднати з харчовим барвником і розмішати до однорідного кольору. По черзі додавати потроху сухої суміші та забарвленого кефіру. Весь цей час збивати масляну суміш міксером на низькій швидкості.
- Наприкінці погасити соду оцтом і додати в бісквітне тісто. Вилити половину тіста у форму і відправити в розігріту духову шафу. Випікати червоний бісквіт для торта приблизно 20-30 хвилин до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Зняти рушник, дати пирогу охолонути ще 5 хвилин і вийняти з форми на решітку.
- Форму знову змастити олією і застелити пергаментним папером. Вилити тісто, що залишилося, і відправити його в розігріту духову шафу. Випікати другий бісквіт для торта Червоний оксамит до готовності, як і перший.
- Вийняти форму, накрити її на 10 хвилин легким рушником. Зняти рушник, дати охолонути пирогу ще 5 хвилин і перекласти вистигати на решітку. Тим часом приготувати вершковий крем для торта Червоний оксамит.
- Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Підтале масло збити міксером протягом 1-2 хвилин до пишності. Додати вершковий сир і змішувати до однорідності. Підмішати до вершкового крему цукрову пудру, ванільний цукор і вимішати до однорідності.
- Прибрати крем у холодильник на півтори години. Остиглі бісквіти теж прибрати в холодильник на 1-2 години. Через зазначений час вийняти бісквіти і масляний крем із холодильника.
- На дно плоскої тарілки покласти один бісквіт, змастити його кремом. Зверху покласти другий бісквіт і рівномірно змастити поверхню та боки торта кремом, що залишився.
- Залишити торт червоний оксамит на 8-10 годин у холодильнику для просочення. Вийняти страву з холодильника, прикрасити на свій смак і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!
Торт Червоний оксамит - це не просто солодка випічка, це витвір, який викликає почуття радості та захоплення. Постійно експериментуйте зі своїми десертами, додаючи унікальні інгредієнти та прикраси, щоб створити по-справжньому неперевершений смаковий досвід.