Рецепт: Торт Червоний оксамит

Рецепт: Торт Червоний оксамит
4.8
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта Червоний оксамит:

  • 300 гр цукру
  • 250 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 3 яйця
  • 100-120 гр вершкового масла або маргарину
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1,5 ч.л. харчового барвника червоного кольору
  • 1 ч.л. соди (гашеної оцтом)
  • пів ч.л. солі

Крем для торта Червоний оксамит:

  • 450 гр вершкового сиру
  • 250 гр цукрової пудри
  • 200 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування бісквіта для торта Червоний оксамит. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Борошно просіяти через сито з какао-порошком і сіллю, розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити маслом, а дно застелити пергаментним папером.
  2. Підтале вершкове масло збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор. Збивати масляний крем до пишності та розчинення цукру. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і змішувати до однорідної консистенції.
  3. Кефір з'єднати з харчовим барвником і розмішати до однорідного кольору. По черзі додавати потроху сухої суміші та забарвленого кефіру. Весь цей час збивати масляну суміш міксером на низькій швидкості.
  4. Наприкінці погасити соду оцтом і додати в бісквітне тісто. Вилити половину тіста у форму і відправити в розігріту духову шафу. Випікати червоний бісквіт для торта приблизно 20-30 хвилин до готовності. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Зняти рушник, дати пирогу охолонути ще 5 хвилин і вийняти з форми на решітку.
  5. Форму знову змастити олією і застелити пергаментним папером. Вилити тісто, що залишилося, і відправити його в розігріту духову шафу. Випікати другий бісквіт для торта Червоний оксамит до готовності, як і перший.
  6. Вийняти форму, накрити її на 10 хвилин легким рушником. Зняти рушник, дати охолонути пирогу ще 5 хвилин і перекласти вистигати на решітку. Тим часом приготувати вершковий крем для торта Червоний оксамит.
  7. Масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі. Підтале масло збити міксером протягом 1-2 хвилин до пишності. Додати вершковий сир і змішувати до однорідності. Підмішати до вершкового крему цукрову пудру, ванільний цукор і вимішати до однорідності.
  8. Прибрати крем у холодильник на півтори години. Остиглі бісквіти теж прибрати в холодильник на 1-2 години. Через зазначений час вийняти бісквіти і масляний крем із холодильника.
  9. На дно плоскої тарілки покласти один бісквіт, змастити його кремом. Зверху покласти другий бісквіт і рівномірно змастити поверхню та боки торта кремом, що залишився.
  10. Залишити торт червоний оксамит на 8-10 годин у холодильнику для просочення. Вийняти страву з холодильника, прикрасити на свій смак і нарізати порційними шматочками. Приємного чаювання!

Торт Червоний оксамит - це не просто солодка випічка, це витвір, який викликає почуття радості та захоплення. Постійно експериментуйте зі своїми десертами, додаючи унікальні інгредієнти та прикраси, щоб створити по-справжньому неперевершений смаковий досвід.