Коржики на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 525-550 гр борошна
- 250 мл кефіру 2,5%
- 200 гр цукру
- 200 гр маргарину
- 2 яйця (+ жовток для змащування)
- 1 ст.л. рослинної олії
- пів-ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Маргарин покласти на кілька хвилин у морозилку. Борошно просіяти з содою і сіллю через сито. Вийняти маргарин із морозилки і натерти на крупній тертці в борошняну суміш. ретельно розтерти суху суміш виделкою.
- Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком до однорідності. Всипати цукор і знову збити до однорідності. Влити кефір, збити. У центрі сухої суміші зробити заглиблення і влити туди яєчно-кефірну рідину. Вимішати тісто до однорідності, зібрати в кулю й обернути харчовою плівкою, прибрати в холодильник.
- Тісто на кефірі для коржиків має вилежатися в холодильнику близько півгодини. Потім вийняти тісто з холодильника, зняти плівку і розкачати на присипаній борошном поверхні. Духовку розігріти до 220С, деко застелити пергаметним папером.
- Із пласта тіста вирізати коржики будь-якою формою (можна кружком або формочкою для кексів). Викласти коржики на застелене деко і відправити його в розігріту духову шафу. Жовток відокремити від білка і змішати з рослинною олією. Змастити коржики сумішшю жовтка з олією.
- Випікати коржики на кефірі близько 15 хвилин. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Подавати коржики теплими або остиглими, особливо смачно з молоком. Приємного чаювання!
Коржі на кефірі - це справжня класика української кухні. Їхня ніжна консистенція та аромат пробуджують спогади про безтурботне дитинство і виносять на перший план смакові враження. Приготуйте ці коржики для сімейного чаювання або зберіться з друзями, щоб поділитися спогадами про найулюбленіші дитячі страви. А може, ви навіть зможете вдосконалити цей рецепт, додавши в нього свій власний нюанс.