Смачні тушковані крильця
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячих крилець
- 2 помідори (можна замінити 3 ст.л. томатної пасти)
- 1 велика цибулина
- 2 ст.л. майонезу
- спеції та приправи за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Крильця промити, обсушити і скласти в миску, додати сіль, перець, приправи і спеції за смаком, перемішати. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою, залишити варитися на хвилину.
- Злити окріп і влити холодну воду, дати плодам охолонути. Очистити варені помідори від шкірки і натерти м'якоть на крупній тертці. Томатну пасту розбавити приблизно 150 мл води. З'єднати м'якоть помідорів/томатну пасту з майонезом, сіллю, перцем і спеціями за смаком, розмішати.
- З'єднати курячі крильця з отриманим соусом і перемішати, залишити в кімнатній температурі на 20 хвилин. Цибулю почистити і порізати чверть кільцями, розігріти на сковорідці 2-3 ст.л. олії.
- Просмажити цибулю протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору і перекласти на окрему тарілку. На пательні знову розігріти пару ложок олії і викласти промариновані крильця (майже весь соус має залишитися в мисці).
- Смажити курячі крильця на середньому вогні близько 2 хвилин з кожного боку на сильному вогні. Потім посипати вміст сковороди цибулею, влити соус, довести його до кипіння і зменшити вогонь.
- Тушкувати крильця ще 15-20 хвилин на невеликому вогні. Зняти сковорідку з вогню, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Розкласти тушковані крильця по тарілках і подавати з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Курячі крильця є популярною стравою в багатьох кухнях світу. Їх часто подають як закуску або головну страву на святкових заходах і сімейних обідах. Крильця мають ніжне м'ясо, а тушкування з соусом надає їм багато соковитості та смаку. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся самі!