Креветки у часниковому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г креветок
- 150 мл білого сухого вина
- 4 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- декілька гілочок петрушки
- 1/2 ч.л. молотого червоного перцю
- сіль, чорний молотий перець за смаком
Рецепт приготування:
- Розморозити креветки, промити їх, видалити голови, панцирі та хвостики (останні можна залишити за бажанням). На сковороді з'єднати рослинну та вершкову олії, поставити на середній вогонь і розтопити, помішуючи.
- Одночасно дрібно нарізати часник. Всипати його разом із молотим червоним перцем у розігріту олію та швидко перемішати. Обсмажувати часник на невеликому вогні близько 1 хвилини, помішуючи, до легкого золотистого кольору.
- Додати до часникової олії креветки та обсмажувати їх на середньому вогні близько 30 секунд, періодично помішуючи. Влити до сковороди біле вино та довести до кипіння. Проварити креветки в вині близько 2 хвилин на середньому або сильному вогні. Перемішати і варити ще 1 хвилину.
- Знизити вогонь до мінімуму, додати дрібно нарізану петрушку, влити лимонний сік, посолити та поперчити страву за смаком, перемішати. Зняти сковороду з вогню, накрити кришкою та залишити на 5-10 хвилин.
- Розкласти гарячі креветки в часниковому соусі по тарілках та подавати з будь-яким гарніром за вашим смаком або як окрему гарячу закуску.
Цю страву можна готувати на будь-який випадок, чи то святкове застілля, чи звичайний вечір дома з родиною. Вона дуже швидко та легко готується, а результат виходить смачний та апетитний. Додайте до неї свіжі трави, які допоможуть підкреслити аромат та смак морепродуктів.
Крім того, креветки містять велику кількість білків та мікроелементів, таких як цинк та селен, які корисні для нашого здоров'я. І ще один бонус цієї страви - аромат часнику допомагає підвищити імунітет та захистити від застуди.
Отже, спробуйте приготувати цю смачну страву та насолоджуйтесь її витонченим смаком разом із близькими та друзями.