Рецепт курки в майонезі

Рецепт курки в майонезі
3.4
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня курка
  • 6 ст. майонезу
  • 3-4 зубчики часнику
  • 3 ст. лимонного соку
  • 1 ст. будь-яких спецій для курки
  • 1-2 ч. л. тертої лимонної цедри
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Часник очистити і пропустити через часникодавку (можна подрібнити ножем), з'єднати в невеликій ємності з майонезом, лимонним соком, тертою цедрою, сіллю, перцем і спеціями до смаку.
  2. Курку промити, обсушити та натерти з усіх боків майонезним соусом. Залишити курку в майонезі маринуватися на півгодини за кімнатної температури. Через вказаний час розігріти духовку до 180/200С, приготувати рукав для запікання та форму.
  3. Перекласти курку з майонезом у рукав для запікання, щільно зав'язати і перекласти на деко. Якщо ви запікаєте курку у формі або деку, потрібно влити на дно трохи курячого бульйону або води, зверху покласти курку в соусі і накрити її фольгою.
  4. Запікається курка в майонезі приблизно 1 годину при вказаній температурі. Якщо ви готуєте курку під фольгою (без рукава), її потрібно зняти за 15-20 хвилин до закінчення приготування, щоб з'явилася рум'яна скоринка. Рукав потрібно розрізати навпіл за 10-15 хвилин до кінця запікання.
  5. Вийняти деко/форму з духовки і перекласти курку на блюдо. Нарізати її порційними шматочками, розкласти по тарілках і подавати до столу як основну страву. Смачного!

Цікаві факти про курку:

  • Курка - дуже корисне джерело білка, який необхідний для здорового росту та розвитку організму.
  • Куряче м'ясо - найбільш поширена та доступна м'ясна продукція в світі.