Рецепт курки в майонезі
Кухня
Інгредієнти:
- 1 середня курка
- 6 ст. майонезу
- 3-4 зубчики часнику
- 3 ст. лимонного соку
- 1 ст. будь-яких спецій для курки
- 1-2 ч. л. тертої лимонної цедри
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Часник очистити і пропустити через часникодавку (можна подрібнити ножем), з'єднати в невеликій ємності з майонезом, лимонним соком, тертою цедрою, сіллю, перцем і спеціями до смаку.
- Курку промити, обсушити та натерти з усіх боків майонезним соусом. Залишити курку в майонезі маринуватися на півгодини за кімнатної температури. Через вказаний час розігріти духовку до 180/200С, приготувати рукав для запікання та форму.
- Перекласти курку з майонезом у рукав для запікання, щільно зав'язати і перекласти на деко. Якщо ви запікаєте курку у формі або деку, потрібно влити на дно трохи курячого бульйону або води, зверху покласти курку в соусі і накрити її фольгою.
- Запікається курка в майонезі приблизно 1 годину при вказаній температурі. Якщо ви готуєте курку під фольгою (без рукава), її потрібно зняти за 15-20 хвилин до закінчення приготування, щоб з'явилася рум'яна скоринка. Рукав потрібно розрізати навпіл за 10-15 хвилин до кінця запікання.
- Вийняти деко/форму з духовки і перекласти курку на блюдо. Нарізати її порційними шматочками, розкласти по тарілках і подавати до столу як основну страву. Смачного!
Цікаві факти про курку:
- Курка - дуже корисне джерело білка, який необхідний для здорового росту та розвитку організму.
- Куряче м'ясо - найбільш поширена та доступна м'ясна продукція в світі.