Рецепт пельменів з грибами

Рецепт пельменів з грибами
3.7
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пельменів на молоці:

  • ~400 гр борошна
  • 120-130 мл молока
  • 80 мл чистої теплої води
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. солі

Грибна начинка для пельменів:

  • 300 гр шинки
  • 2 яйця
  • 100 гр сушених грибів
  • 1 цибулина
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Завчасно приготувати тісто для пельменів із грибами (рецепт у рубриці Тісто  для пельменів). Сушені гриби замочити у чистій воді на 2 години (білі – 1 година). Через зазначений час поставити разом із цією водою на вогонь і довести до кипіння.
  2. Після закипання трохи посолити та проварити гриби до готовності протягом 20-30 хвилин при слабкому кипінні. Відкинути гриби на друшляк і дати стекти бульйону в окрему ємність.
  3. Яйця покласти в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити при слабкому кипінні приблизно 10 хвилин. Злити гарячу воду та залити яйця холодною водою, залишити на кілька хвилин до повного остигання.
  4. Шинку нарізати невеликими кубиками, цибулю очистити і подрібнити. Гриби порізати дрібними шматочками, на сковороду влити пару ложок олії та поставити на вогонь. У розігріту олію скласти подрібнену цибулю і просмажити її протягом 2-3 хвилин на невеликому вогні.
  5. Додати в сковороду з цибулею шинку з грибами, готувати начинку для пельменів ще 5 хвилин на невеликому вогні, помішуючи. Зняти сковороду з вогню, додати подрібнені варені яйця і подрібнити все у фарш за допомогою блендера або м'ясорубки.
  6. Тісто розділити на дві рівні частини, одну з них тонко розкатати і покласти на пельменницю. Викласти в центр кожної виїмки по чайній ложці грибної начинки. Другу частину тіста тонко розкатати, накрити їм розкатане тісто з начинкою та накрити кришку пельменниці, вирізати пельмені, з'єднати та защипати краї тіста на кожному виробі.
  7. Можна просто розкатати тісто, вирізати кола невеликого діаметра склянкою. Покласти на половинку кола трохи начинки, накрити її другою половиною тіста, з'єднати та защипати краї. Викласти готові вироби на присипану борошном поверхню.
  8. У такому вигляді можна заморозити пельмені із сухими грибами в морозилці і потім відварити їх у потрібний момент. У каструлі закип'ятити воду, посолити її й опустити туди їх, варити пельмені із грибною начинкою до готовності приблизно 4-5 хвилин після закипання води.
  9. Подавати готові пельмені з грибами до гарячого столу, за бажанням додати сметану, свіжомелений перець, оцет, вершкове масло і т.д.. Смачного!