Рецепт грибів в майонезі
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свіжих грибів
- 1 цибулина
- 3 ст. майонезу
- кілька гілочок зелені (можна замінити сушеною)
- 1 ст. борошна
- 1 ст. вершкового масла
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Лісові гриби потрібно попередньо вимити і всипати в киплячу підсолену воду, проварити до напівготовності протягом 15-20 хвилин (білі гриби варити до 10 хвилин). Печериці ретельно вимити (варити їх перед смаженням у майонезі не потрібно).
- Варені гриби або свіжі печериці нарізати невеликими шматочками. Цибулю очистити і порізати маленькими шматочками, на сковороді з'єднати вершкове масло з 2 ст.л. рослинною олією та поставити на вогонь.
- У розігріту олію викласти цибулю і смажити її на слабкому вогні до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Потім додати борошно, просіюючи його через сито і вимішати до однорідності. Додати до сковороди подрібнені гриби, влити майонез і ще раз перемішати.
- Готувати гриби у майонезі приблизно 10 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати. Потім посолити, поперчити грибний гарнір до смаку, печериці готувати ще 5 хвилин, а лісові гриби можна знімати з вогню.
- Додати в готову страву подрібнену зелень, перемішати та зняти сковороду з плити. Гриби в майонезі будуть смачнішими, якщо дати їм настоятися під кришкою 5-10 хвилин перед подачею. Готові гриби можна подавати як доповнення до основної страви або гарніру, як у гарячому, так і холодному вигляді. Смачного!
- Ще одна цікава ідея для цього рецепту - додати до грибів в майонезі трішки твердого сиру, такого як пармезан або гауда. Це додасть страві більше текстури та багато нових смаків.
Також, якщо ви любите більше гострих страв, можете додати до грибів в майонезі трішки меленого червоного перцю або чилі. Це додасть страві пікантності та аромату.
Насправді, варіантів приготування грибів в майонезі є безліч, і кожен може знайти свій власний улюблений спосіб готування. Так що експериментуйте та насолоджуйтеся цією простою і смачною стравою!