Куряче філе з майонезом

Куряче філе з майонезом
3.6
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр курячого філе
  • 2 середніх моркви
  • 150 гр майонезу
  • 150 гр твердого сиру
  • невеликий пучок кропу, петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, скласти в миску. Кріп з петрушкою промити, обсушити і нашаткувати, додати до курки разом з майонезом, посолити все і поперчити до смаку, ретельно перемішати.
  2. Залишити куряче філе в майонезі маринуватися на півгодини за кімнатної температури. Моркву очистити від шкірки, промити та натерти на крупній тертці. Сир натерти на тертці і покласти в окрему тарілку.
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. Викласти курку з майонезом у заздалегідь підготовлену форму, рівномірно покрити її тертою морквою і посипати тертим сиром, відправити в духовку розігріту.
  4. Запікати куряче філе з майонезом приблизно півгодини до рум'яності сиру. Вийняти форму, накрити кришкою або фольгою і залишити на 10-15 хвилин у такому положенні (це робиться для того, щоб сирна скоринка не була сухою після охолодження). Зняти кришку, розкласти куряче філе в майонезному соусі по тарілках разом із морквою та сиром. Смачного!

Цікаві факти:

  • Майонез можна замінити на сметану або йогурт, щоб зробити страву більш легкою та менш калорійною.
  • Куряче філе можна замінити на інші види м'яса, наприклад, свинину або індичку.
  • Сирну скоринку можна збагатити спеціями, наприклад, паприкою або орегано.
  • Моркву можна замінити на інші овочі, наприклад, броколі або цукіні.