Куряче філе з майонезом
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр курячого філе
- 2 середніх моркви
- 150 гр майонезу
- 150 гр твердого сиру
- невеликий пучок кропу, петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, скласти в миску. Кріп з петрушкою промити, обсушити і нашаткувати, додати до курки разом з майонезом, посолити все і поперчити до смаку, ретельно перемішати.
- Залишити куряче філе в майонезі маринуватися на півгодини за кімнатної температури. Моркву очистити від шкірки, промити та натерти на крупній тертці. Сир натерти на тертці і покласти в окрему тарілку.
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. Викласти курку з майонезом у заздалегідь підготовлену форму, рівномірно покрити її тертою морквою і посипати тертим сиром, відправити в духовку розігріту.
- Запікати куряче філе з майонезом приблизно півгодини до рум'яності сиру. Вийняти форму, накрити кришкою або фольгою і залишити на 10-15 хвилин у такому положенні (це робиться для того, щоб сирна скоринка не була сухою після охолодження). Зняти кришку, розкласти куряче філе в майонезному соусі по тарілках разом із морквою та сиром. Смачного!
Цікаві факти:
- Майонез можна замінити на сметану або йогурт, щоб зробити страву більш легкою та менш калорійною.
- Куряче філе можна замінити на інші види м'яса, наприклад, свинину або індичку.
- Сирну скоринку можна збагатити спеціями, наприклад, паприкою або орегано.
- Моркву можна замінити на інші овочі, наприклад, броколі або цукіні.