Оладки з курячої печінки
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр курячої печінки
- 2 цибулини
- 2 середні моркви
- 2 яйця
- 4 ст. борошна
- 50 мл вершків 20% (можна замінити 3 ст.л. сметани 15-20%)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Курячу печінку промити, порізати великими шматочками і скласти в миску, залити молоком, чи сумішшю молока і води або простою водою. Замочувати печінку приблизно півгодини за кімнатної температури. Через вказаний час злити рідину та просушити курячу печінку серветками.
- Моркву та цибулю очистити, порізати великими шматочками. Подрібнити курячу печінку до пюреподібної консистенції в блендері або комбайні (можна разом з овочевим пюре) або двічі пропустити через м'ясорубку і з'єднати з овочами.
- В отриману масу всипати борошно і ретельно перемішати. В окремій мисці з'єднати сирі яйця з вершками або сметаною і збовтати вінчиком або вилкою до однорідної консистенції. Влити яєчну суміш в печінкову масу і добре вимішати до однорідності, посолити і поперчити тісто за смаком.
- На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії і викласти кілька оладок із печінкової маси. Смажити печінкові оладки близько 2-3 хвилин з кожного боку до рум'яності і перекласти на блюдо, на сковороді просмажити оладки з тіста, що залишилося.
- Подавати оладки з курячої печінки до столу гарячими з будь-яким гарніром на смак, поливши томатним соусом або сметаною. Смачного!
Куряча печінка містить багато корисних речовин, таких як залізо, вітамін В12 та білки, які необхідні для нашого організму. Оладки з курячої печінки - це прекрасна альтернатива звичайним оладкам, які зазвичай готують з м'яса або риби. Це страва, яка може бути ідеальним варіантом для людей, які хочуть зменшити вживання м'яса або хочуть спробувати щось нове та цікаве. Спробуйте цей рецепт і ви не залишитесь байдужими!