Оладки з курячої печінки

Оладки з курячої печінки
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр курячої печінки
  • 2 цибулини
  • 2 середні моркви
  • 2 яйця
  • 4 ст. борошна
  • 50 мл вершків 20% (можна замінити 3 ст.л. сметани 15-20%)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Курячу печінку промити, порізати великими шматочками і скласти в миску, залити молоком, чи сумішшю молока і води або простою водою. Замочувати печінку приблизно півгодини за кімнатної температури. Через вказаний час злити рідину та просушити курячу печінку серветками.
  2. Моркву та цибулю очистити, порізати великими шматочками. Подрібнити курячу печінку до пюреподібної консистенції в блендері або комбайні (можна разом з овочевим пюре) або двічі пропустити через м'ясорубку і з'єднати з овочами.
  3. В отриману масу всипати борошно і ретельно перемішати. В окремій мисці з'єднати сирі яйця з вершками або сметаною і збовтати вінчиком або вилкою до однорідної консистенції. Влити яєчну суміш в печінкову масу і добре вимішати до однорідності, посолити і поперчити тісто за смаком.
  4. На сковороді розігріти 3-4 ст. рослинної олії і викласти кілька оладок із печінкової маси. Смажити печінкові оладки близько 2-3 хвилин з кожного боку до рум'яності і перекласти на блюдо, на сковороді просмажити оладки з тіста, що залишилося.
  5. Подавати оладки з курячої печінки до столу гарячими з будь-яким гарніром на смак, поливши  томатним соусом або сметаною. Смачного!

Куряча печінка містить багато корисних речовин, таких як залізо, вітамін В12 та білки, які необхідні для нашого організму. Оладки з курячої печінки - це прекрасна альтернатива звичайним оладкам, які зазвичай готують з м'яса або риби. Це страва, яка може бути ідеальним варіантом для людей, які хочуть зменшити вживання м'яса або хочуть спробувати щось нове та цікаве. Спробуйте цей рецепт і ви не залишитесь байдужими!