Смачні та корисні овочі в горщику

Смачні та корисні овочі в горщику
4.0
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 1 баклажан
  • 2 картоплі
  • 2 болгарські перці
  • 3 великі помідори
  • 1 цибуля
  • 2-3 зубчики часнику
  • декілька гілочок петрушки та кропу
  • 3-4 ст.л. оливкової олії
  • 200 мл білого сухого вина (або замінити сумішшю 150 мл води та 50 мл лимонного соку)
  • сіль, молотий чорний перець, чабер за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вимийте баклажан, поріжте його на невеликі кубики і покладіть в миску. Додайте 1 ст.л. солі і добре перемішайте, залиште на 15 хвилин.
  2. Очистіть цибулю та поріжте її тонкими півкільцями, болгарський перець вимийте, очистіть від насіння та поріжте соломкою.
  3. Відкиньте солені баклажани на дуршлаг, промийте під струменем води та просушіть паперовим рушником.
  4. На сковороду влийте декілька ложок рослинної олії та поставте на вогонь. Розігрійте масло і покладіть цибулю, смажте до золотистого кольору. Додайте до сковороди болгарський перець і смажте овочі протягом 5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  5. Картоплю очистіть та поріжте кубиками (приблизно такого ж розміру, як і баклажани). Переложіть смажену цибулю з болгарським перцем на дно горщиків, зверху покладіть картоплю.
  6. Вимийте кабачок (старий кабачок потрібно очистити від шкірки та насіння), поріжте невеликими кубиками та покладіть поверх картоплі. Посипте овочі сіллю, молотим перцем та чабером.
  7. На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи та покладіть на хвилину у каструлю з киплячою водою. Потім переложіть овочі в миску з холодною водою та залиште на кілька хвилин до охолодження. Очистіть варені помідори від шкірки та поріжте м’якоть невеликими шматочками, покладіть на кабачки.
  8. На сковороді з олією розігрійте ще декілька ложок рослинної олії. Смажте в олії баклажани до рум'яності (3-5 хвилин) та переложіть у горщики з овочами. Закрийте горщики кришками.
  9. Розігрійте піч до 200/220 градусів Цельсія. Промийте зелень та дрібно наріжте. Часник очистіть та пропустіть через часникодавку, змішайте з зеленню та посипте овочі. Розлийте по горщиках вино (або суміш води з лимонним соком), накрий їх кришками та поставте в розігріту піч.
  10. Через 15 хвилин знизьте температуру до 180/200 градусів Цельсія. Готуйте овочі в горщику протягом 1 години за вказаною температурою. Після зазначеного часу вимкніть піч та залиште горщики в ній на 30 хвилин.
  11. Вийміть горщики, зніміть кришки та подайте овочі на стіл як гарнір до основної страви.