Смачні та корисні овочі в горщику
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 1 баклажан
- 2 картоплі
- 2 болгарські перці
- 3 великі помідори
- 1 цибуля
- 2-3 зубчики часнику
- декілька гілочок петрушки та кропу
- 3-4 ст.л. оливкової олії
- 200 мл білого сухого вина (або замінити сумішшю 150 мл води та 50 мл лимонного соку)
- сіль, молотий чорний перець, чабер за смаком
Рецепт приготування:
- Вимийте баклажан, поріжте його на невеликі кубики і покладіть в миску. Додайте 1 ст.л. солі і добре перемішайте, залиште на 15 хвилин.
- Очистіть цибулю та поріжте її тонкими півкільцями, болгарський перець вимийте, очистіть від насіння та поріжте соломкою.
- Відкиньте солені баклажани на дуршлаг, промийте під струменем води та просушіть паперовим рушником.
- На сковороду влийте декілька ложок рослинної олії та поставте на вогонь. Розігрійте масло і покладіть цибулю, смажте до золотистого кольору. Додайте до сковороди болгарський перець і смажте овочі протягом 5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Картоплю очистіть та поріжте кубиками (приблизно такого ж розміру, як і баклажани). Переложіть смажену цибулю з болгарським перцем на дно горщиків, зверху покладіть картоплю.
- Вимийте кабачок (старий кабачок потрібно очистити від шкірки та насіння), поріжте невеликими кубиками та покладіть поверх картоплі. Посипте овочі сіллю, молотим перцем та чабером.
- На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи та покладіть на хвилину у каструлю з киплячою водою. Потім переложіть овочі в миску з холодною водою та залиште на кілька хвилин до охолодження. Очистіть варені помідори від шкірки та поріжте м’якоть невеликими шматочками, покладіть на кабачки.
- На сковороді з олією розігрійте ще декілька ложок рослинної олії. Смажте в олії баклажани до рум'яності (3-5 хвилин) та переложіть у горщики з овочами. Закрийте горщики кришками.
- Розігрійте піч до 200/220 градусів Цельсія. Промийте зелень та дрібно наріжте. Часник очистіть та пропустіть через часникодавку, змішайте з зеленню та посипте овочі. Розлийте по горщиках вино (або суміш води з лимонним соком), накрий їх кришками та поставте в розігріту піч.
- Через 15 хвилин знизьте температуру до 180/200 градусів Цельсія. Готуйте овочі в горщику протягом 1 години за вказаною температурою. Після зазначеного часу вимкніть піч та залиште горщики в ній на 30 хвилин.
- Вийміть горщики, зніміть кришки та подайте овочі на стіл як гарнір до основної страви.