Рецепт смаженого гарбуза з помідорним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза (м'якоті)
- 4 великих помідорів
- 80 гр борошна
- невеликий пучок петрушки або кінзи
- 1 ч.л. молотої паприки
- 1 зубчик часнику
- 1/3 ч.л. молотого коріандру
- 1/2 чайної ложки молотого червоного перцю
- сіль, цукор, перець за смаком
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Очистіть м'якоть гарбуза від кірки та насіння, наріжте на тонкі скибочки та викладіть у форму для запікання.
- У миску просійте борошно та додайте молотий коріандр, сіль, молоту паприку та червоний перець. Обваляйте кожну скибочку гарбуза у суміші борошна та прянощів.
- Розігрійте 2-3 столові ложки рослинної олії у сковороді на середньому вогні. Обсмажте скибочки гарбуза до рум'яної скоринки та приємного запаху (близько 6-8 хвилин).
- Для приготування помідорного соусу, наріжте помідори на дрібні кубики, нашинкуйте зелень та часник. На тій же сковороді розігрійте ще трохи олії та додайте помідори. Приготуйте на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, додайте сіль та перець за смаком.
- Зменшіть вогонь та тушкуйте соус під кришкою протягом 12 хвилин, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
- В кінці тушіння додайте зелень та часник, сіль та цукор за смаком, перемішайте. Додайте до соусу скибочки смаженого гарбуза та перемішайте знову.
- Подаємо смажений гарбуз з помідорним соусом гарячим як закуску або поживний гарнір до будь-якої м'ясної страви.