Рецепт смаженого гарбуза з помідорним соусом

Рецепт смаженого гарбуза з помідорним соусом
3.5
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза (м'якоті)
  • 4 великих помідорів
  • 80 гр борошна
  • невеликий пучок петрушки або кінзи
  • 1 ч.л. молотої паприки
  • 1 зубчик часнику
  • 1/3 ч.л. молотого коріандру
  • 1/2 чайної ложки молотого червоного перцю
  • сіль, цукор, перець за смаком
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

  1. Очистіть м'якоть гарбуза від кірки та насіння, наріжте на тонкі скибочки та викладіть у форму для запікання.
  2. У миску просійте борошно та додайте молотий коріандр, сіль, молоту паприку та червоний перець. Обваляйте кожну скибочку гарбуза у суміші борошна та прянощів.
  3. Розігрійте 2-3 столові ложки рослинної олії у сковороді на середньому вогні. Обсмажте скибочки гарбуза до рум'яної скоринки та приємного запаху (близько 6-8 хвилин).
  4. Для приготування помідорного соусу, наріжте помідори на дрібні кубики, нашинкуйте зелень та часник. На тій же сковороді розігрійте ще трохи олії та додайте помідори. Приготуйте на середньому вогні протягом 1-2 хвилин, додайте сіль та перець за смаком.
  5. Зменшіть вогонь та тушкуйте соус під кришкою протягом 12 хвилин, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
  6. В кінці тушіння додайте зелень та часник, сіль та цукор за смаком, перемішайте. Додайте до соусу скибочки смаженого гарбуза та перемішайте знову.
  7. Подаємо смажений гарбуз з помідорним соусом гарячим як закуску або поживний гарнір до будь-якої м'ясної страви.