Кукурудзяна каша з гарбузом та горіхами
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр гарбуза
- 350 мл молока (можна замінити на воду)
- 350 мл чистої води
- 150 гр кукурудзяної крупи
- 70-100 гр будь-яких горіхів (очищених) - не обов'язково
- 3 ст.л. вершкового масла
- 1 ст.л. цукру
- ½ ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Кукурудзяну крупу просіємо через сито та промиємо під струменем холодної води.
- В каструлі доведемо до кипіння воду, додамо сіль та промите зерно, добре перемішаємо. Готуємо кукурудзяну кашу, періодично помішуючи, доки вода не випарується повністю (близько 3 хвилини).
- Далі в каструлю додаємо попередньо підігріте молоко, перемішуємо та накриваємо кришкою (не повністю). Готуємо кукурудзяну кашу на слабкому вогні, періодично помішуючи, близько 15-20 хвилин. Тим часом очистимо від шкірки та насіння гарбуз та поріжемо м'якуш кубиками.
- На сковороді розігріємо кілька ложок вершкового масла, додаємо туди нарізаний гарбуз та обсмажуємо його на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.
- Знімаємо сковороду з вогню та додаємо гарбуз до кукурудзяної каші разом із цукром, перемішуємо. Готуємо кашу з гарбузом на тому ж вогні, не повністю накриваючи кришкою, ще 10 хвилин. Під час цього якомога частіше помішуємо кашу.
- Після цього додаємо вершкове масло, перемішуємо, знімаємо каструлю з вогню, повністю накриваємо кришкою, укутуючи рушником, і залишаємо на 15 хвилин.
- Горіхи очистимо, дрібно ріжемо та обсмажуємо на сухій сковороді.
- Подаємо готову кашу з гарбузом теплою, посипаючи горіхами (за бажанням можна підсолодити медом або додати варення, фрукти / сухофрукти).