Кукурудзяна каша з гарбузом та горіхами

Кукурудзяна каша з гарбузом та горіхами
3.3
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр гарбуза
  • 350 мл молока (можна замінити на воду)
  • 350 мл чистої води
  • 150 гр кукурудзяної крупи
  • 70-100 гр будь-яких горіхів (очищених) - не обов'язково
  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру
  • ½ ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Кукурудзяну крупу просіємо через сито та промиємо під струменем холодної води.
  2. В каструлі доведемо до кипіння воду, додамо сіль та промите зерно, добре перемішаємо. Готуємо кукурудзяну кашу, періодично помішуючи, доки вода не випарується повністю (близько 3 хвилини).
  3. Далі в каструлю додаємо попередньо підігріте молоко, перемішуємо та накриваємо кришкою (не повністю). Готуємо кукурудзяну кашу на слабкому вогні, періодично помішуючи, близько 15-20 хвилин. Тим часом очистимо від шкірки та насіння гарбуз та поріжемо м'якуш кубиками.
  4. На сковороді розігріємо кілька ложок вершкового масла, додаємо туди нарізаний гарбуз та обсмажуємо його на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.
  5. Знімаємо сковороду з вогню та додаємо гарбуз до кукурудзяної каші разом із цукром, перемішуємо. Готуємо кашу з гарбузом на тому ж вогні, не повністю накриваючи кришкою, ще 10 хвилин. Під час цього якомога частіше помішуємо кашу.
  6. Після цього додаємо вершкове масло, перемішуємо, знімаємо каструлю з вогню, повністю накриваємо кришкою, укутуючи рушником, і залишаємо на 15 хвилин.
  7. Горіхи очистимо, дрібно ріжемо та обсмажуємо на сухій сковороді.
  8. Подаємо готову кашу з гарбузом теплою, посипаючи горіхами (за бажанням можна підсолодити медом або додати варення, фрукти / сухофрукти).