Смачні та корисні котлети з квасолі

Смачні та корисні котлети з квасолі
4.5
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450 гр сухої квасолі (білої або червоної)
  • 3 цибулини
  • 1 морква
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. манної крупи
  • 3 ст.л. борошна
  • 1-2 ст.л. томатної пасти
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1/3 ч.л. соди
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Квасолю скласти в каструлю і залити трохи теплою водою так, щоб рівень води був на 5 см вищим за рівень квасолі. Залишити квасолю на 10 годин набухати. Через зазначений час злити воду і пропустити квасолю разом із цибулею через м'ясорубку.
  2. Потім додати яйця, борошно, манку і знову ретельно перемішати. Залишити масу з квасолі на 20-30 хвилин настоятися. За цей час манка розбухне і квасолева суміш трохи збільшиться в об'ємі.
  3. Тим часом приготувати овочеву зажарку для котлет із квасолі. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Моркву очистити та натерти на тертці. На пательні розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю.
  4. Через кілька хвилин додати на сковороду моркву і перемішати. Смажити овочі близько 2-3 хвилин до м'якості, помішуючи, на помірному вогні. Томатну пасту з'єднати з 250 мл води і розмішати, залити отриманою сумішшю засмажку і довести до кипіння.
  5. Перелити томатну заливку в окрему ємність. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. олії. З отриманої квасолевої маси сформувати котлети, надати їм круглої або овальної форми й викласти на сковороду з розігрітою олією.
  6. Смажити котлети з квасолі близько 2 хвилин з кожного боку до рум'яності. Готові котлети перекласти на паперовий рушник і залишити стікати від зайвого жиру. Просмажити таким чином квасолеві котлети з решти інгредієнтів.
  7. Готові котлети з квасолі скласти в каструлю таким чином: шар котлет, томатна заливка, котлети, заливка, котлети, заливка. Поставити каструлю на вогонь і довести рідину до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
  8. Готувати котлети з квасолі приблизно годину за вказаної температури до готовності на невеликому вогні. Потім зняти каструлю з вогню і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти котлети по тарілках і подавати до столу. Смачного!