Смачні та корисні котлети з квасолі
Кухня
Інгредієнти:
- 450 гр сухої квасолі (білої або червоної)
- 3 цибулини
- 1 морква
- 2 яйця
- 4 ст.л. манної крупи
- 3 ст.л. борошна
- 1-2 ст.л. томатної пасти
- 2-3 зубчики часнику
- 1/3 ч.л. соди
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Квасолю скласти в каструлю і залити трохи теплою водою так, щоб рівень води був на 5 см вищим за рівень квасолі. Залишити квасолю на 10 годин набухати. Через зазначений час злити воду і пропустити квасолю разом із цибулею через м'ясорубку.
- Потім додати яйця, борошно, манку і знову ретельно перемішати. Залишити масу з квасолі на 20-30 хвилин настоятися. За цей час манка розбухне і квасолева суміш трохи збільшиться в об'ємі.
- Тим часом приготувати овочеву зажарку для котлет із квасолі. Цибулю очистити та порізати дрібними шматочками. Моркву очистити та натерти на тертці. На пательні розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю.
- Через кілька хвилин додати на сковороду моркву і перемішати. Смажити овочі близько 2-3 хвилин до м'якості, помішуючи, на помірному вогні. Томатну пасту з'єднати з 250 мл води і розмішати, залити отриманою сумішшю засмажку і довести до кипіння.
- Перелити томатну заливку в окрему ємність. На сковороді розігріти 2-3 ст.л. олії. З отриманої квасолевої маси сформувати котлети, надати їм круглої або овальної форми й викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити котлети з квасолі близько 2 хвилин з кожного боку до рум'яності. Готові котлети перекласти на паперовий рушник і залишити стікати від зайвого жиру. Просмажити таким чином квасолеві котлети з решти інгредієнтів.
- Готові котлети з квасолі скласти в каструлю таким чином: шар котлет, томатна заливка, котлети, заливка, котлети, заливка. Поставити каструлю на вогонь і довести рідину до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
- Готувати котлети з квасолі приблизно годину за вказаної температури до готовності на невеликому вогні. Потім зняти каструлю з вогню і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти котлети по тарілках і подавати до столу. Смачного!