Рецепт котлет із яловичого фаршу
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7-0,8 кг яловичого фаршу
- 1 велика цибулина
- 150 мл вершків 20%
- 80 гр білого хліба (без скоринки)
- 4 ст.л. манної крупи
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- кілька гілочок петрушки кропу
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Видалити хлібну скоринку і розламати хліб на шматочки, скласти в невелику ємність. Залити хліб вершками і залишити на 10 хвилин. Цибулю почистити і дуже дрібно порізати, додати до фаршу і перемішати.
- Додати до фаршу сіль, перець, спеції за смаком і ретельно перемішати. Зелень промити, обсушити і нашаткувати, змішати з фаршем. Потім додати манну крупу, хліб разом із вершками і гарненько перемішати.
- Часник очистити від шкірки і розчавити в часникодавці. Додати часник у яловичий фарш, посолити і поперчити його за смаком. Залишити масу з яловичини для котлет на 20-30 хвилин, щоб манна крупа набрякла.
- На пательню влити 3-4 ст.л. рослинної олії та поставити на вогонь. Із яловичої маси формувати котлети, надавати їм овальної форми та викладати їх на пательню з розпеченою олією.
- Смажити котлети з яловичого фаршу близько 2-3 хвилин з кожного боку до готовності. Наприкінці зменшити вогонь, накрити сковорідку кришкою і просмажити на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин.
- Перекласти котлети на тарілку, на сковорідці розігріти ще 1-2 ст.л. олії. Просмажити наступну партію котлет до готовності. Котлети з яловичого фаршу найсмачніші, коли гарячі. Якщо ви не збираєтеся їсти одразу всі котлети - краще їх зліпити і заморозити.
- Заморожені котлети потрібно спочатку смажити на слабкому вогні до розморожування, а потім на сильному до рум'яної скоринки. Смачного!
Котлети є однією з найпопулярніших та найуніверсальніших страв у світі. Вони можуть бути приготовані з різних видів м'яса або навіть безм'ясних, і кожна кухня має свій власний унікальний спосіб приготування. Українські котлети з яловичого фаршу славляться своїм неповторним смаком і ніжністю.