Брусничне варення на зиму

Брусничне варення на зиму
4.0
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг брусниці
  • 0,5 кг цукру
  • 120 мл чистої води
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. бутончиків гвоздики

Рецепт приготування страви:

  1. Брусницю перебрати, очистити від листя і сміття, а потім промити під струменем води. У каструлі закип'ятити і трохи підсолити воду, опустити туди брусницю і проварити протягом 2-3 хвилин.
  2. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. У каструлю всипати цукор, влити чисту воду і поставити на вогонь. Після закипання сиропу додати в нього корицю і гвоздику, а потім ягоди.
  3. Готувати варення з брусниці приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи, до густуватої консистенції. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації будь-яким зручним для вас способом.
  4. Розкласти готове брусничне варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Зберігати варення з брусниці в темному прохолодному місці близько 1-1,5 років.

Брусничне варення - чудовий спосіб зберегти смак і користь брусниці на зиму. Ви можете вживати його самостійно або використовувати як доповнення до своїх улюблених страв. Крім того, це чудовий подарунок для рідних і друзів, який обов'язково розпалить зимовий настрій і зігріє їхні серця. Насолоджуйтеся смаком брусничного варення, підкреслюючи його багатий аромат і натуральну свіжість.