Рецепт Горобиново-яблучного джему

Рецепт Горобиново-яблучного джему
4.7
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг цукру
  • 1 кг червоної горобини
  • 0,5 кг яблук
  • 500 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. У каструлі закип'ятити велику кількість води і трохи її підсолити. Тим часом перебрати червону горобину, очистити її від сміття і гілочок, промити під струменем холодної води.
  2. Всипати чисті ягоди горобини в киплячу підсолену воду і проварити їх протягом 2 хвилин після закипання. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді, а ягодам охолонути.
  3. Тим часом вимити яблука, очистити від серцевини й порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими шматочками. Цукор всипати в каструлю і поставити на вогонь, поступово влити всю воду.
  4. Помішуючи, довести сироп до кипіння і всипати в нього горобину з яблуками. Проварити фруктово-ягідне варення протягом 15 хвилин після закипання на невеликому вогні. Зняти каструлю з вогню.
  5. Залишити варення з горобини з яблуками на 4-5 годин (до доби) в кімнатній температурі. Повернути каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Проварити горобинове варення з яблуками протягом 10-15 хвилин і зняти з вогню.
  6. Банки і кришки для консервації варення на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Через 4-5 годин проварити варення втретє (близько 15 хвилин) і розкласти по банках. Закатати банки кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою.
  7. Зберігати остигле варення з горобини та яблук у темному прохолодному місці, вжити протягом року.

Джем із горобини та яблук - це чудовий спосіб насолодитися осінніми смаками протягом усього року. Можна подавати його на сніданок із випічкою або використовувати як начинку для пирогів і печива. Цей джем буде чудовим доповненням до чаю чи кави, а також чудовим подарунком для рідних та друзів. Насолоджуйтеся!