Смачні пиріжки з щавлем

Смачні пиріжки з щавлем
4.1
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пиріжків:

  • 800 гр сметани
  • 400 гр борошна
  • 3 яйця (+ яйце для змащення духових пиріжків)
  • 80 мл чистої води
  • 3 ст.л. цукру
  • 11 гр сухих дріжджів

Щавлева начинка для пиріжків:

  • 250 гр щавлю
  • 2,5 ст.л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Воду підігріти до теплої температури (близько 35-40С), додати ложку цукру, дріжджі та ретельно розмішати все виделкою. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці. Яйця і сметану залишити на цей же час у теплі.
  2. Через 15 хвилин вбити яйця в окрему миску і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, і змішувати до утворення світлої пишної маси.
  3. До отриманої маси додати сметану і збити до однорідності на невеликій швидкості. З'єднати дріжджову і сметанну масу в одній мисці, розмішати. Борошно просіяти через сито і підмішати до дріжджової суміші. Вимісити однорідне тісто і накрити його легким вологим рушником.
  4. Дріжджове тісто для пиріжків зі щавлем має настоюватися приблизно 1 годину в теплому місці. Тим часом приготувати приготувати начинку зі щавлю для пиріжків.
  5. Щавель промити, обсушити і дрібно нарізати. Скласти подрібнене листя в миску, додати цукор і трохи потовкти масу товкачем або картоплем'ялкою. Щавлева начинка має настоятися протягом 40 хвилин у кімнатній температурі.
  6. Від тіста, що підійшло, відщипнути невеликий шматок, сформувати з нього корж і покласти в центр трохи солодкої начинки. З'єднати і защипати краї тіста, надати пиріжку овальної форми. Викласти пиріжки на змащене олією деко (якщо ви будете їх запікати) або обробну дошку, присипану борошном.
  7. Залишити дріжджові пиріжки зі щавлем на 15-20 хвилин у теплому місці для вистоювання. Потім збити в окремій ємності яйце і змастити поверхню пиріжків (тільки ті, які ви будете запікати в духовці).
  8. Смажені пиріжки зі щавлем готуються на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини з кожного боку у великій кількості рослинної олії. Готові пиріжки бажано після смаження обсушити на паперовому рушнику.
  9. Для приготування духових пиріжків необхідно для початку розігріти духовку до 200С, а потім відправити туди деко з пиріжками, що піднялися і змащеними яйцем.
  10. Випікати пиріжки зі щавлем у духовці приблизно 15-20 хвилин. Готові пиріжки вийняти з духовки, дати їм трохи охолонути і подавати до столу. Смачного!