Смачні пиріжки з щавлем
Кухня
Інгредієнти:
Дріжджове тісто для пиріжків:
- 800 гр сметани
- 400 гр борошна
- 3 яйця (+ яйце для змащення духових пиріжків)
- 80 мл чистої води
- 3 ст.л. цукру
- 11 гр сухих дріжджів
Щавлева начинка для пиріжків:
- 250 гр щавлю
- 2,5 ст.л. цукру
Рецепт приготування страви:
- Воду підігріти до теплої температури (близько 35-40С), додати ложку цукру, дріжджі та ретельно розмішати все виделкою. Залишити дріжджову суміш на 15 хвилин у теплому місці. Яйця і сметану залишити на цей же час у теплі.
- Через 15 хвилин вбити яйця в окрему миску і почати збивати їх міксером. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор, що залишився, і змішувати до утворення світлої пишної маси.
- До отриманої маси додати сметану і збити до однорідності на невеликій швидкості. З'єднати дріжджову і сметанну масу в одній мисці, розмішати. Борошно просіяти через сито і підмішати до дріжджової суміші. Вимісити однорідне тісто і накрити його легким вологим рушником.
- Дріжджове тісто для пиріжків зі щавлем має настоюватися приблизно 1 годину в теплому місці. Тим часом приготувати приготувати начинку зі щавлю для пиріжків.
- Щавель промити, обсушити і дрібно нарізати. Скласти подрібнене листя в миску, додати цукор і трохи потовкти масу товкачем або картоплем'ялкою. Щавлева начинка має настоятися протягом 40 хвилин у кімнатній температурі.
- Від тіста, що підійшло, відщипнути невеликий шматок, сформувати з нього корж і покласти в центр трохи солодкої начинки. З'єднати і защипати краї тіста, надати пиріжку овальної форми. Викласти пиріжки на змащене олією деко (якщо ви будете їх запікати) або обробну дошку, присипану борошном.
- Залишити дріжджові пиріжки зі щавлем на 15-20 хвилин у теплому місці для вистоювання. Потім збити в окремій ємності яйце і змастити поверхню пиріжків (тільки ті, які ви будете запікати в духовці).
- Смажені пиріжки зі щавлем готуються на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини з кожного боку у великій кількості рослинної олії. Готові пиріжки бажано після смаження обсушити на паперовому рушнику.
- Для приготування духових пиріжків необхідно для початку розігріти духовку до 200С, а потім відправити туди деко з пиріжками, що піднялися і змащеними яйцем.
- Випікати пиріжки зі щавлем у духовці приблизно 15-20 хвилин. Готові пиріжки вийняти з духовки, дати їм трохи охолонути і подавати до столу. Смачного!