Простий пиріг з яблуками
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх яблука (кислих) - близько 0,5 кг
- 250 гр борошна
- 220 гр вершкового масла
- 3 яйця
- 150 гр цукру
- 100 гр сметани
- 20 гр ванільного цукру
- 1 ст.л. коричневого цукру (можна замінити білим)
- пів ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати на деякий час у холодильник, жовтки з'єднати в одній мисці і залишити в теплі на 10 хвилин. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння. Зняти посудину з маслом із водяної бані й дати йому охолонути до трохи теплої температури.
- Борошно просіяти через сито разом із содою, сіллю та розмішати. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном або застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. Яблука очистити від серцевини зі шкіркою і порізати невеликими часточками.
- Остигле масло почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додати в масу по одному жовтки і збивати до однорідної консистенції.
- Збиваючи яєчно-масляну масу міксером, поступово додати сметану і змішувати ще хвилину. Підмішати до збитої маси просіяну борошняну суміш і вимішати тісто до однорідної консистенції. Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків, підмішати їх до тіста.
- Викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму, розрівняти і покрити його яблуками (можна просто з'єднати, перемішати яблука і тісто в одній формі). Посипати верх пирога з яблуками коричневим цукром і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати простий пиріг із яблуками близько 45-50 хвилин до золотистої скоринки. Вимкнути вогонь і залишити яблучний пиріг у духовці ще на 5 хвилин. Вийняти форму з духової шафи, дістати пиріг із форми і покласти на тарілку. Нарізати сметанний пиріг із яблуками порційними шматочками і подавати. Приємного чаювання!
Яблука - один із найпоширеніших фруктів у світі. Їхня соковитість і характерний смак роблять їх ідеальною складовою для багатьох страв, включно з цим чудовим пирогом. Кажуть, що яблуко на день тримає лікаря подалі. Але чи знаєте ви, що найбільший урожай яблук у світі було зібрано в Китаї? Насправді, Китай є провідним виробником цього фрукта, і його яблука широко використовуються в кулінарії та медицині.