Простий пиріг з яблуками

Простий пиріг з яблуками
4.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 середніх яблука (кислих) - близько 0,5 кг
  • 250 гр борошна
  • 220 гр вершкового масла
  • 3 яйця
  • 150 гр цукру
  • 100 гр сметани
  • 20 гр ванільного цукру
  • 1 ст.л. коричневого цукру (можна замінити білим)
  • пів ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Білки відокремити від жовтків і прибрати на деякий час у холодильник, жовтки з'єднати в одній мисці і залишити в теплі на 10 хвилин. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння. Зняти посудину з маслом із водяної бані й дати йому охолонути до трохи теплої температури.
  2. Борошно просіяти через сито разом із содою, сіллю та розмішати. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном або застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. Яблука очистити від серцевини зі шкіркою і порізати невеликими часточками.
  3. Остигле масло почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор. Коли цукор повністю розчиниться, додати в масу по одному жовтки і збивати до однорідної консистенції.
  4. Збиваючи яєчно-масляну масу міксером, поступово додати сметану і змішувати ще хвилину. Підмішати до збитої маси просіяну борошняну суміш і вимішати тісто до однорідної консистенції. Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків, підмішати їх до тіста.
  5. Викласти тісто в заздалегідь приготовлену форму, розрівняти і покрити його яблуками (можна просто з'єднати, перемішати яблука і тісто в одній формі). Посипати верх пирога з яблуками коричневим цукром і відправити форму в розігріту духову шафу.
  6. Випікати простий пиріг із яблуками близько 45-50 хвилин до золотистої скоринки. Вимкнути вогонь і залишити яблучний пиріг у духовці ще на 5 хвилин. Вийняти форму з духової шафи, дістати пиріг із форми і покласти на тарілку. Нарізати сметанний пиріг із яблуками порційними шматочками і подавати. Приємного чаювання!

Яблука - один із найпоширеніших фруктів у світі. Їхня соковитість і характерний смак роблять їх ідеальною складовою для багатьох страв, включно з цим чудовим пирогом. Кажуть, що яблуко на день тримає лікаря подалі. Але чи знаєте ви, що найбільший урожай яблук у світі було зібрано в Китаї? Насправді, Китай є провідним виробником цього фрукта, і його яблука широко використовуються в кулінарії та медицині.