Яблучний торт - Рецепт для справжніх гурманів

Яблучний торт - Рецепт для справжніх гурманів
4.3
(10)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта з яблуками:

  • 4 середніх яблука
  • 200 гр цукру
  • 3 яйця
  • 150 гр борошна

Начинка для яблучного торта:

  • 300 гр вершкового сиру
  • 250 мл вершків 30-35%
  • 150 гр цукру

Глазур для яблучного торта:

  • 50 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. молока
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування страви:

  1. Форму для випічки змастити вершковим маслом або застелити пергаментним папером, духовку розігріти до 180С. Яйця заздалегідь вийняти з холодильника і залишити на 10 хвилин у теплі. Борошно просіяти через сито. Яблука вимити, очистити від серцевини і порізати разом зі шкіркою дрібними кубиками.
  2. Яйця вбити в миску і почати збивати міксером. Не перестаючи збивати яйця, всипати тонкою цівкою цукор і збивати суміш до утворення світлої пишної маси (5-6 хвилин). Підмішати до збитих яєць борошно і вимішати тісто до однорідності.
  3. Всипати в тісто подрібнені яблука і перемішати. Вилити тісто для торта з яблуками у форму і відправити її в розігріту духову шафу. Випікати яблучний бісквіт для торта приблизно 40 хвилин до золотистої скоринки.
  4. Потім вимкнути вогонь і відкрити дверцята, залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти бісквіт із форми й обережно розрізати його ножем уздовж на дві рівні частини, залишити їх до повного охолодження.
  5. Тим часом приготувати шоколадну глазур для торта з яблуками. У невеликій каструльці з'єднати молоко з какао-порошком, вершковим маслом і цукром. Поставити ємність на невеликий вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
  6. Одразу після закипання зняти глазур із плити, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Приготувати крем для яблучного торта. Охолоджені вершки з'єднати в мисці з цукром і збити міксером до стійких піків.
  7. Зменшити швидкість міксера і додати в крем вершковий сир, збивати ще хвилину до однорідної консистенції. Покласти на дно роз'ємної форми нижню частину бісквіта, змастити половиною крему і накрити другим коржем. Змастити бісквіт кремом, що залишився, розрівняти і покрити торт шоколадною глазур'ю.
  8. Яблучний торт має настоятися в холодильнику щонайменше 4 години (краще залишити торт у холодильнику на ніч). Зняти роз'ємне кільце, перекласти готовий торт із яблуками на тарілку і нарізати його порційними шматочками. Приємного чаювання!

Яблучний торт - це дивовижне поєднання соковитих яблук, ніжного бісквіта, вершкового крему та шоколадної глазурі. Цей торт буде чудовим доповненням будь-якої вечері або святкового заходу. Він приваблює своїм неповторним смаком та ароматом, викликаючи справжнє задоволення для вашого смаку. Зігрійте своїх гостей та близьких цим неймовірно смачним тортом з яблуками, і ви точно станете незмінним героєм кулінарного свята!