Кабачковий пиріг
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кабачок, вагою близько 400 гр
- 250 гр борошна
- 150 гр твердого сиру
- 2 яйця
- 80 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. соди
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180/200С, форму для запікання застелити пергаментним папером і скропити її олією. Кабачок ретельно вимити і натерти разом зі шкіркою на крупній тертці.
- Сир також натерти на крупній тертці та змішати з тертим кабачком в одній мисці. Додати в кабачкову масу борошно, соду і знову перемішати. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння, і остудити до кімнатної температури.
- Яйця вбити в невелику миску і збити виделкою або вінчиком до однорідності. Потім влити розтоплене масло, додати сіль із цукром і знову збити. Влити яєчну суміш у кабачкову і ретельно перемішати. Викласти все у форму, розрівняти і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати кабачковий пиріг протягом години до готовності. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Перекласти кабачковий пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Цей кабачковий пиріг чудово підходить як головна страва або варіант для легкого перекусу. Можете прикрасити його зеленню або подавати зі свіжими овочами. Кабачок - це не тільки корисний, а й смачний інгредієнт, який можна використовувати в різних кулінарних стравах. Спробуйте цей пиріг і ви точно захочете його готувати знову і знову!