Рецепт приготування пирога з сирою картоплею

Рецепт приготування пирога з сирою картоплею
4.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для пирога із сирою картоплею:

  • 450 гр борошна
  • 250 мл молока
  • 200 гр вершкового масла
  • 50 гр свіжих дріжджів
  • 2 ст.л. цукру
  • пів ч.л. солі

Начинка для пирога із сирої картоплі:

  • 2-3 картоплини
  • 1 цибулина
  • невеликий пучок петрушки
  • 1-2 ст.л. рослинної олії
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування дріжджового тіста для пирога із сирою картоплею. Дріжджі покласти в невелику ємність, додати сіль із цукром і розтерти суміш виделкою. Вершкове масло розтопити на водяній бані, не доводячи до кипіння, і дати йому повністю охолонути.
  2. Через кілька хвилин влити до дріжджової суміші тонкою цівкою холодне молоко і знову розтерти до однорідної консистенції. Борошно просіяти через сито і підмішати половину до молочної рідини, ретельно перемішати.
  3. Потім влити тонкою цівкою розтоплене масло і вимішати ложкою до однорідності. Підмішати до тіста борошно, що залишилося, і вимісити тісто до однорідності. Покласти дріжджове тісто в миску, накрити харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  4. Дріжджове тісто для пирога з картоплею має настоюватися щонайменше 4 години в холоді (можна і більше). Через зазначений час очистити картоплю від шкірки і порізати дуже тонкими пластинами (як чіпси). Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Зелень промити і нашаткувати.
  5. Дно і бортики форми для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном. Більшу частину тіста розкачати в тонкий пласт і викласти у форму або на деко, сформувати невеликі бортики. Духовку розігріти до 180С.
  6. На дно форми з тістом викласти половину цибулі, картоплю, посолити і поперчити начинку за смаком. Збризнути сиру картоплю олією і посипати петрушкою. Тісто, що залишилося, розкачати і накрити ним начинку. З'єднати краї нижнього і верхнього шару тіста, щільно защипати їх. Зробити у верхівці кілька невеликих надрізів і відправити пиріг у розігріту духову шафу.
  7. Випікати пиріг із сирою картоплею до готовності приблизно 1 годину. Якщо верх пирога почне підгорати, а середина ще не готова - потрібно накрити пиріг фольгою. Вийняти форму і залишити її на кілька хвилин остигати.
  8. Нарізати готовий картопляний пиріг порційними шматочками і подавати до столу. Пиріг із сирою картоплею смачний і в гарячому, і в охолодженому вигляді.  Смачного!

Варто спробувати прикрасити пиріг із сирою картоплею, щоб надати йому особливого вигляду. Можна використовувати свіжі зелені трави, як-от кріп або базилік, для прикраси верху пирога. Також, можна додати трохи нарізаного кольорового перцю або томатів, щоб створити яскраві акценти. Не забудьте, що "їмо також очима", тому гарно оздоблений пиріг здатний збудити апетит і зробити частування більш привабливим.