Шаховий торт

Шаховий торт
5.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта (світлий):

  • 6 яєць
  • 200 г борошна
  • 220 г цукру

Шоколадний бісквіт для торта:

  • 6 яєць
  • 170 г борошна
  • 220 г цукру
  • 2 ст.л. какао-порошку

Крем для торта:

  • 0,5 л молока
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 50 г борошна

Просочення для торта:

  • 100 мл будь-якого лікеру (або замінити сумішшю 50 мл міцної кави та віскі/коньяку/рому)

Рецепт приготування:

  1. Вбийте яйця в миску та збийте міксером на високій швидкості до утворення повітряної світлої маси. Постійно збиваючи яйця, поступово додайте цукор тонким струмом і змішуйте ще 5-7 хвилин, доки цукор повністю розчиниться.
  2. Просійте борошно через сито, додайте до яєчної маси. Розлийте половину тіста в запіканку, перед тим покривши його папером для випікання або змастивши форму маслом та присипавши манкою.
  3. Випікайте бісквіт приблизно 20 хвилин при 180°C. Вийміть форму з духовки, обережно дістаньте бісквіт та перекладіть його на решітку, щоб він остиг. Влийте другу половину світлого тіста в форму і спекіть його до готовності.
  4. Залиште обидва світлі бісквіти остигати, приготуйте та спекіть таким самим чином 2 коржі з темного тіста (тільки додайте какао-порошок разом із борошном). Просочіть остиглі коржі лікером або сумішшю кави з алкоголем.
  5. Приготуйте заварний крем для шахового торта: з'єднайте в каструлі 300 мл молока з половиною цукру і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть його до кипіння.
  6. У окремій мисці змішайте борошно з рештою цукру. Постійно збиваючи суху суміш, додайте тонким струмом 200 мл молока (кімнатної або трохи вищої температури).
  7. Влийте борошняну суміш разом з рештою молока в кипляче молоко, постійно помішуючи вміст каструлі віночком. Проваріть крем до легкого загусання при слабкому кипінні протягом близько півхвилини.
  8. Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і залиште до повного остигання. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте його на шматочки і залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  9. Розріжте кожен з чотирьох коржів на три кола: невеликий в центрі і два кільця навколо нього. Повинно вийти 12 колів - по чотири кожного розміру (важливо вирізати бісквити однакової форми, щоб отримати кола однакового розміру).
  10. Збийте вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності. Не переставаючи збивати масло, поступово додайте по ложці остиглий заварний крем і змішуйте до однорідності після кожного додавання.
  11. З'єднайте з отриманих колів 4 коржі так, щоб кольори не повторювалися. Наприклад, темний у центрі, світлий в середині і знову темний на крайньому колі. З'єднайте наступний корж у зворотному порядку і т.д.
  12. Покладіть на дно знімної форми корж, змастіть його кремом, покладіть другий корж, покрийте кремом, а потім третій, викладіть крем і накрийте останнім коржем. Покрийте торт залишками крему і поставте в холодильник на ніч для просочення.
  13. Зніміть кільце знімної форми, прикрасьте шахматний торт на свій смак і подавайте до столу. Смачного!

Цей рецепт шахового торту з бісквітом та заварним кремом створить чудовий десерт, який буде радувати ваші смакові рецептори і вражати гостей своїм виглядом. Подаруйте собі та своїм близьким незабутню гастрономічну насолоду з цим неймовірним шедевром справжнього кондитерського мистецтва!