Шаховий торт
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта (світлий):
- 6 яєць
- 200 г борошна
- 220 г цукру
Шоколадний бісквіт для торта:
- 6 яєць
- 170 г борошна
- 220 г цукру
- 2 ст.л. какао-порошку
Крем для торта:
- 0,5 л молока
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 50 г борошна
Просочення для торта:
- 100 мл будь-якого лікеру (або замінити сумішшю 50 мл міцної кави та віскі/коньяку/рому)
Рецепт приготування:
- Вбийте яйця в миску та збийте міксером на високій швидкості до утворення повітряної світлої маси. Постійно збиваючи яйця, поступово додайте цукор тонким струмом і змішуйте ще 5-7 хвилин, доки цукор повністю розчиниться.
- Просійте борошно через сито, додайте до яєчної маси. Розлийте половину тіста в запіканку, перед тим покривши його папером для випікання або змастивши форму маслом та присипавши манкою.
- Випікайте бісквіт приблизно 20 хвилин при 180°C. Вийміть форму з духовки, обережно дістаньте бісквіт та перекладіть його на решітку, щоб він остиг. Влийте другу половину світлого тіста в форму і спекіть його до готовності.
- Залиште обидва світлі бісквіти остигати, приготуйте та спекіть таким самим чином 2 коржі з темного тіста (тільки додайте какао-порошок разом із борошном). Просочіть остиглі коржі лікером або сумішшю кави з алкоголем.
- Приготуйте заварний крем для шахового торта: з'єднайте в каструлі 300 мл молока з половиною цукру і поставте на вогонь. Постійно помішуючи, доведіть його до кипіння.
- У окремій мисці змішайте борошно з рештою цукру. Постійно збиваючи суху суміш, додайте тонким струмом 200 мл молока (кімнатної або трохи вищої температури).
- Влийте борошняну суміш разом з рештою молока в кипляче молоко, постійно помішуючи вміст каструлі віночком. Проваріть крем до легкого загусання при слабкому кипінні протягом близько півхвилини.
- Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і залиште до повного остигання. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте його на шматочки і залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
- Розріжте кожен з чотирьох коржів на три кола: невеликий в центрі і два кільця навколо нього. Повинно вийти 12 колів - по чотири кожного розміру (важливо вирізати бісквити однакової форми, щоб отримати кола однакового розміру).
- Збийте вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності. Не переставаючи збивати масло, поступово додайте по ложці остиглий заварний крем і змішуйте до однорідності після кожного додавання.
- З'єднайте з отриманих колів 4 коржі так, щоб кольори не повторювалися. Наприклад, темний у центрі, світлий в середині і знову темний на крайньому колі. З'єднайте наступний корж у зворотному порядку і т.д.
- Покладіть на дно знімної форми корж, змастіть його кремом, покладіть другий корж, покрийте кремом, а потім третій, викладіть крем і накрийте останнім коржем. Покрийте торт залишками крему і поставте в холодильник на ніч для просочення.
- Зніміть кільце знімної форми, прикрасьте шахматний торт на свій смак і подавайте до столу. Смачного!
Цей рецепт шахового торту з бісквітом та заварним кремом створить чудовий десерт, який буде радувати ваші смакові рецептори і вражати гостей своїм виглядом. Подаруйте собі та своїм близьким незабутню гастрономічну насолоду з цим неймовірним шедевром справжнього кондитерського мистецтва!