Смачні мариновані сливи
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг слив (сорт Угорка)
- 800 мл чистої води
- 450-500 гр цукру
- 200 мл яблучного оцту
- 13-14 горошин запашного перцю
- 13-14 горошин чорного перцю
- 13-14 шт. гвоздики
- 10 лаврових листків
- 6 ст.л. коньяку
- 3 зірочки анісу (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування маринаду для слив. Воду влити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Після закипання сиропу додати до нього оцет, горошини перцю, зірочки анісу та розмішати.
- Проварити маринад протягом 3-5 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Тим часом промити сливи під струменем води і дати повністю стекти воді, скласти фрукти у велику каструлю або миску, прошаровуючи їх лавровим листям і гвоздикою.
- У готовий сироп додати коньяк і ретельно перемішати, зняти маринад з вогню й одразу ж залити ним сливи. Залишити сливи в маринаді на 1,5 години до повного охолодження.
- Потім злити маринад у каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Знову залити сливи киплячим маринадом і залишити їх на 1,5 години в кімнатній температурі. Тим часом підготувати банки і кришки для консервації на зиму (банки простерилізувати в духовці, мікрохвильовій печі або на пару, а кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин).
- Через 1,5 години злити маринад у каструлю і поставити його на вогонь, мариновані сливи (без лаврового листя і гвоздики) розкласти по банках. Щойно маринад закипить, зняти його з плити і залити сливи в банці. Закатати банки кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні на 4-5 годин.
- Зберігати мариновані сливи можна в темному прохолодному приміщенні, вжити протягом 2 років.
Мариновані сливи - це не тільки смачна закуска, а й корисне доповнення до вашого раціону. Вони багаті на вітаміни та мінерали, такі як вітамін С, калій і бетакаротин. Маринад із прянощів надає страві вишуканого аромату та неперевершеного смаку. Спробуйте додати кілька маринованих слив у свій наступний м'ясний сет і насолодіться симфонією смаку на вашому талері!