Освіжаючий малиновий компот

Освіжаючий малиновий компот
4.2
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 л чистої води
  • 800 гр малини (можна використовувати заморожену)
  • 250-300 гр цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Малину очистити від гілочок і листя, перебрати і скласти ягоди в друшляк. Ретельно промити малину під струменем води і дати стекти воді. Трилітрову банку простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришку прокип'ятити протягом 5 хвилин.
  2. У каструлі з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Малину скласти в чисту банку. Помішуючи, довести сироп до кипіння і проварити протягом 5 хвилин. Залити киплячим сиропом малину в банці (під низ банки покласти лезо ножа або ложку/вилку).
  3. Закатати банку кришкою і перевернути догори дном, залишити в такому вигляді до повного охолодження. Малиновий компот зберігається близько 1 року в темному прохолодному приміщенні. Можна остудити компот із малини в каструлі, потім перелити його у відповідну ємність і відправити в холодильник.
  4. Подавати домашній компот із малини до столу охолодженим. Смачного!

Малиновий компот - це чудовий спосіб насолодитися свіжим смаком малини протягом усього року. Малина багата на антиоксиданти та вітаміни, які підтримують імунну систему та сприяють загальному здоров'ю. Крім того, цей компот чудово підійде як освіжаючий напій на літній вечір або як частина смачного десерту. Експериментуйте з рецептом, додавайте інші ягоди чи фрукти для отримання різноманітних смакових поєднань. Розкажіть своїм близьким про цей смачний компот і поділіться радістю літнього смаку в будь-яку пору року!