Рецепт компоту із сливи
Кухня
Інгредієнти:
- 1,3-1,5 л чистої води
- 1 кг слив
- 250 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Сливи вимити, обсушити й очистити від кісточок, скласти м'якоть зі шкіркою у велику каструлю. Трилітрову банку ретельно вимити з содою або простерилізувати на пару, кришку прокип'ятити протягом 5-8 хвилин.
- В окремій каструлі закип'ятити воду, додати цукор і ретельно розмішати до його повного розчинення. Залити сливи в каструлі теплим сиропом і поставити каструлю на вогонь.
- Проварити компот зі слив протягом півхвилини після закипання. Перелити компот разом зі сливами в банку, щільно закатати її кришкою і перевернути догори дном, залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Якщо ви не плануєте консервувати сливовий компот на зиму, можна його остудити в каструлі й процідити у відповідну за розміром ємність, відправити її в холодильник. Подавати домашній компот зі сливи до столу охолодженим. Смачного!
Компот зі сливи - це не лише смачний напій, а й корисна альтернатива газованим солодощам. Він насичений вітамінами та мінералами, які підтримують наш організм здоровим. Ароматний сливовий компот можна подавати як гарячим напоєм у холодну пору року або охолодженим влітку, для освіження та зняття спеки. Запрошуйте гостей і насолоджуйтеся смаком домашнього компоту зі сливи разом з усією родиною!