Конфітюр із яблук: ніжна насолода для всієї родини

Конфітюр із яблук: ніжна насолода для всієї родини
3.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2-1,3 кг яблук
  • 0,5 кг цукру
  • 20 гр желюючого цукру ("Желфікс" 2:1), можна замінити соком половини лимона

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть невеликими часточками. Яблучну шкірку і серцевину скласти в марлевий мішок із 2 шарів марлі, щільно зав'язати його.
  2. У каструлі з'єднати цукор, желюючий цукор/лимонний сік, марлевий мішечок зі шкіркою і серцевиною та подрібнені яблука. Поставити каструлю на середній вогонь і, помішуючи, довести конфітюр до кипіння.
  3. Проварити конфітюр із яблук протягом 15 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Конфітюр із лимонним соком потрібно варити протягом півгодини. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
  4. Розкласти готовий конфітюр по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки ковдрою і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Конфітюр із яблук зберігається в темному прохолодному місці близько 1-2 років.

Ще одним способом використання конфітюру з яблук є його додавання до випічки, наприклад, у пироги чи кекси. Він додасть солодкого фруктового смаку і пожвавить будь-який десерт. Також, ви можете використовувати його як начинку для бутербродів або просто намазувати на свіжу випічку.