Конфітюр із яблук: ніжна насолода для всієї родини
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2-1,3 кг яблук
- 0,5 кг цукру
- 20 гр желюючого цукру ("Желфікс" 2:1), можна замінити соком половини лимона
Рецепт приготування страви:
- Яблука очистити від шкірки та серцевини, порізати м'якоть невеликими часточками. Яблучну шкірку і серцевину скласти в марлевий мішок із 2 шарів марлі, щільно зав'язати його.
- У каструлі з'єднати цукор, желюючий цукор/лимонний сік, марлевий мішечок зі шкіркою і серцевиною та подрібнені яблука. Поставити каструлю на середній вогонь і, помішуючи, довести конфітюр до кипіння.
- Проварити конфітюр із яблук протягом 15 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Конфітюр із лимонним соком потрібно варити протягом півгодини. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти готовий конфітюр по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Накрити банки ковдрою і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Конфітюр із яблук зберігається в темному прохолодному місці близько 1-2 років.
Ще одним способом використання конфітюру з яблук є його додавання до випічки, наприклад, у пироги чи кекси. Він додасть солодкого фруктового смаку і пожвавить будь-який десерт. Також, ви можете використовувати його як начинку для бутербродів або просто намазувати на свіжу випічку.