Рецепт: Мариновані маслюки
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих маслюків
- 0,5 л чистої води
- 1 цибулина
- 3 ст.л. солі
- 55 мл оцту 9%
- 2 ст.л. цукру
- 10 горошин запашного перцю
- 2 ч.л. зерен гірчиці
- лавровий лист (кількість залежить від банок)
Рецепт приготування страви:
- Маслята промити і скласти у велику миску, залити холодною водою. Залишити маслюки в холодній воді на 1,5 години. Через зазначений час злити воду і ще раз промити гриби. Великі маслюки порізати на дрібні шматочки.
- Скласти гриби в каструлю, залити холодною водою так, щоб повністю покрити їх і поставити каструлю на вогонь. Проварити маслюки при слабкому кипінні протягом 10 хвилин, періодично знімаючи піну з поверхні води.
- Через зазначений час відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. Повернути остиглі маслюки в каструлю, залити їх холодною водою, додати ложку солі й перемішати, поставити на вогонь.
- Проварити гриби протягом 10 хвилин і знову відкинути на друшляк, дати стекти воді. Тим часом простерилізувати банки та кришки для консервації будь-яким зручним для вас способом.
- Розкласти по банках лаврове листя (по одному листу на півлітрову банку), горошини запашного перцю і насіння гірчиці. Зверху скласти в банки гриби. Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками.
- Приготувати маринад для маслюків. У каструлю влити чисту воду і поставити її на вогонь. У киплячу воду додати подрібнену цибулю, цукор, сіль, що залишилася, і знову довести до кипіння. Через 5 хвилин влити в маринад оцет і проварити все протягом 1-2 хвилин.
- Залити маслюки в банках киплячим маринадом і прикрити банки кришками. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки з грибами, влити в каструлю гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банок (4 см до горлечка).
- Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Стерилізувати мариновані маслюки близько 15-20 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти банки з каструлі, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою.
- Мариновані маслюки мають настоятися в такому положенні до повного охолодження (близько 5-6 годин). Потім можна відправити консервовані на зиму маслюки в темне прохолодне місце.
Маслята - це чудове джерело вітамінів і мінералів. Вони містять багато вітаміну D, залежно від їхнього зростання на сонці. Маринування маслюків додає їм аромату та довготривалості. Насолоджуйтеся цими вишуканими закусками в зимовий період!