Мочені яблука в бочці
Кухня
Інгредієнти:
- 10 кг яблук
- 5 л чистої води
- 200 гр соломи
- 150-200 гр цукру
- 80 гр солі
- 50-60 гр солоду (не обов'язково)
Рецепт приготування страви:
- Яблука для мочіння потрібно вимити й обсушити. Готувати мочені яблука бажано в прохолодному приміщенні або в кімнатній температурі (але не вище 30С). Дерев'яну бочку попередньо вимочити, обдати окропом і вимити розчином гарячої води з содою (10 гр соди на 5 л води). Потім знову промити бочки окропом і висушити їх.
- Дно бочки застелити соломою і викласти шар яблук. Заповнити бочки яблуками, прошаровуючи їх соломою. Зверху викласти залишки соломи і змастити краї бочки олією.
- Півлітра води з'єднати із солодом в окремій каструлі та поставити її на вогонь. Проварити солод протягом 15-20 хвилин після закипання і процідити через сито. З'єднати отриманий настій із розсолом (змішати теплу воду, сіль, цукор і розмішати до їх повного розчинення).
- Залити отриманою сумішшю яблука, накрити вміст бочки дерев'яним кругом (кришкою) і поставити на неї гніт близько 3-4 кг. Зберігати мочені яблука в бочці в темному прохолодному місці.
- При цьому щотижня ретельно мити дерев'яне коло з вантажем і знімати з поверхні розсолу піну та плісняву. Мочені яблука в бочці будуть готові приблизно через 4-5 місяців настоювання.
Українська кухня відома своїми старовинними традиціями та смачними стравами. Мочені яблука в бочці - одна з таких страв, що посідає особливе місце на українському святковому столі. Цей рецепт передавався з покоління в покоління, а його смак і аромат просто вражають. Мочені яблука мають ніжний солодкуватий смак і пікантний присмак солі, що робить їх чудовим доповненням до інших страв. Аромат бочкових яблук заповнює кожен куточок приміщення, а їхня соковитість і м'якість просто тануть у роті. Спробуйте приготувати цю унікальну страву і насолоджуйтеся смаком наших предків.