Смачний рецепт варення зі слив на зиму

Смачний рецепт варення зі слив на зиму
4.6
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг слив
  • 2 кг цукру
  • 350 гр волоських горіхів (очищених)
  • 200 гр вершкового масла
  • 100 гр какао-порошку

Рецепт приготування страви:

  1. Сливу вимити, очистити від кісточок і скласти в миску або каструлю, засипати цукром. Поставити миску/каструлю зі сливами на слабкий вогонь і, помішуючи, довести варення до кипіння.
  2. Тим часом очистити горіхи і крупно порубати їх ножем. Додати в закипіле варення горіхи та перемішати. Проварити варення зі слив із горіхами протягом 10 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи.
  3. Через 10 хвилин додати у варення какао-порошок і ретельно перемішати. Готувати варення Слива в шоколаді приблизно 40 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
  4. Додати в сливове варення з шоколадом вершкове масло і помішувати до його повного розчинення. Готувати варення зі слив із шоколадом ще близько 20 хвилин. Банки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, а кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин.
  5. Розкласти гаряче варення по банках, закатати їх кришками і перевернути їх догори дном. Накрити банки ковдрою і залишити їх у такому положенні до повного охолодження. Зберігати варення Слива в шоколаді в темному прохолодному місці, вжити протягом року.

Слива в шоколаді - це смачна та неперевершена десертна насолода. Її можна використовувати як самостійну начинку для булочок чи млинців, а також як доповнення до сирників чи йогурту. Зберігайте це варення, і ви завжди матимете чудову нагоду насолодитися його багатим шоколадним смаком протягом року. Аромат і смак сливового варення з волоськими горіхами доповнюють одне одного, створюючи неперевершений смаковий дует, від якого важко відірватися. Ви можете приготувати це варення для себе або подарувати баночку своїм друзям чи рідним, і вони обов'язково оцінять ваш талант у кулінарії. Спробуйте цей рецепт і порадуйте своїх близьких смачним домашнім варенням.