Помідори в желе: неймовірно смачна заготовка на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг помідорів
- 1,5 л чистої води
- 2 цибулини
- 100 гр цукру
- 80 гр солі
- 15 горошин чорного перцю
- 4 зубчики часнику
- 1 ст.л. оцту 9%
- 1 ст.л. желатину без гірки
- 2 лаврові листки
Рецепт приготування страви:
- Желатин всипати в невелику посудину, залити 150 мл холодної води і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Помідори вимити, розрізати вздовж на дві рівні частини і вирізати місце, де кріпилася плодоніжка.
- Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, часник очистити і розрізати кожен зубчик уздовж на 2 частини. Три літрові банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин.
- Викласти на дно банок кільця цибулі, часник, лаврове листя, горошини перцю. Щільно наповнити банки помідорами, укладаючи їх зрізаним боком донизу. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь.
- Після закипання додати у воду сіль, цукор і перемішати. Потім влити желатинову масу, оцет, ретельно перемішати і зняти каструлю з вогню. Відразу ж після цього залити помідори в банках маринадом сжеле і прикрити банки кришками (не щільно).
- Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки з помідорами, влити в каструлю гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банок (на 3-4 см нижче від горлечка). Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння.
- Стерилізувати помідори з желе близько 12-14 хвилин при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, вийняти банки з неї і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні на 5-6 годин до повного охолодження.
- Зберігаються помідори в желе близько 1-2 років у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
Ці помідори в желе - справжня насолода для смакових рецепторів. Вони поєднують у собі свіжість і соковитість помідорів із ніжним і трохи пружним желе, створюючи захопливу текстуру та глибокий смак. Ця заготівля на зиму стане чудовим доповненням до вашого кулінарного арсеналу і дасть вам змогу насолоджуватися яскравими смаками літа протягом усього року.