Помідори в желе: неймовірно смачна заготовка на зиму

Помідори в желе: неймовірно смачна заготовка на зиму
4.6
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1,5 л чистої води
  • 2 цибулини
  • 100 гр цукру
  • 80 гр солі
  • 15 горошин чорного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оцту 9%
  • 1 ст.л. желатину без гірки
  • 2 лаврові листки

Рецепт приготування страви:

  1. Желатин всипати в невелику посудину, залити 150 мл холодної води і залишити на півгодини в кімнатній температурі. Помідори вимити, розрізати вздовж на дві рівні частини і вирізати місце, де кріпилася плодоніжка.
  2. Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, часник очистити і розрізати кожен зубчик уздовж на 2 частини. Три літрові банки простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 5 хвилин.
  3. Викласти на дно банок кільця цибулі, часник, лаврове листя, горошини перцю. Щільно наповнити банки помідорами, укладаючи їх зрізаним боком донизу. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь.
  4. Після закипання додати у воду сіль, цукор і перемішати. Потім влити желатинову масу, оцет, ретельно перемішати і зняти каструлю з вогню. Відразу ж після цього залити помідори в банках маринадом сжеле і прикрити банки кришками (не щільно).
  5. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки з помідорами, влити в каструлю гарячу воду так, щоб вона доходила до плічок банок (на 3-4 см нижче від горлечка). Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння.
  6. Стерилізувати помідори з желе близько 12-14 хвилин при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, вийняти банки з неї і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні на 5-6 годин до повного охолодження.
  7. Зберігаються помідори в желе близько 1-2 років у прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.

Ці помідори в желе - справжня насолода для смакових рецепторів. Вони поєднують у собі свіжість і соковитість помідорів із ніжним і трохи пружним желе, створюючи захопливу текстуру та глибокий смак. Ця заготівля на зиму стане чудовим доповненням до вашого кулінарного арсеналу і дасть вам змогу насолоджуватися яскравими смаками літа протягом усього року.