Маринований гострий перець

Маринований гострий перець
4.1
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 0,5 кг гіркого (гострого) перцю
  • 0,2 л чистої води
  • 0,2 л оцту 9%
  • 3 ст.л. меду
  • 1 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Гострий перець ретельно вимити, літрову банку для консервації на зиму простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці. Кришку окремо прокип'ятити протягом 5-8 хвилин.
  2. Щільно укласти в банку гострий перець (не очищаючи його від плодоніжок). У каструлю влити воду і поставити її на вогонь. Після закипання додати до води сіль, оцет, ретельно перемішати і зняти каструлю з вогню.
  3. Додати в маринад для гіркого перцю мед і перемішати до його повного розчинення. Залити гострий перець у банці теплим гарячим маринадом і закатати банку кришкою, перевернути її догори дном і укутати ковдрою/рушником.
  4. Маринувати гіркий перець близько 5-6 годин у кімнатній температурі. Потім можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Маринований гострий перець буде готовий приблизно через 1-1,5 місяця після приготування.

В Україні велика культура заготівельництва на зиму. Маринований гострий перець є однією з популярних закусок, яку люди готують для зберігання та використання в холодний сезон. Його пікантний смак і аромат чудово доповнюють багато страв, надаючи їм особливої пікантності. Крім того, цей перець містить велику кількість вітаміну С і каротину, що робить його корисним для зміцнення імунної системи та поліпшення зору.