Маринований гострий перець
Кухня
Інгредієнти:
- близько 0,5 кг гіркого (гострого) перцю
- 0,2 л чистої води
- 0,2 л оцту 9%
- 3 ст.л. меду
- 1 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Гострий перець ретельно вимити, літрову банку для консервації на зиму простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці. Кришку окремо прокип'ятити протягом 5-8 хвилин.
- Щільно укласти в банку гострий перець (не очищаючи його від плодоніжок). У каструлю влити воду і поставити її на вогонь. Після закипання додати до води сіль, оцет, ретельно перемішати і зняти каструлю з вогню.
- Додати в маринад для гіркого перцю мед і перемішати до його повного розчинення. Залити гострий перець у банці теплим гарячим маринадом і закатати банку кришкою, перевернути її догори дном і укутати ковдрою/рушником.
- Маринувати гіркий перець близько 5-6 годин у кімнатній температурі. Потім можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Маринований гострий перець буде готовий приблизно через 1-1,5 місяця після приготування.
В Україні велика культура заготівельництва на зиму. Маринований гострий перець є однією з популярних закусок, яку люди готують для зберігання та використання в холодний сезон. Його пікантний смак і аромат чудово доповнюють багато страв, надаючи їм особливої пікантності. Крім того, цей перець містить велику кількість вітаміну С і каротину, що робить його корисним для зміцнення імунної системи та поліпшення зору.