Конфітюр з червоної смородини
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг червоної смородини
- близько 300 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Червону смородину ретельно вимити і просушити. У каструлі закип'ятити воду і покласти туди чисту смородину. Через хвилину відкинути ягоди на друшляк і дати їм охолонути. Перекласти червону смородину в каструлю і ретельно потовкти її картоплем'ялкою.
- Перекласти ягідну масу в марлевий мішок і ретельно віджати рідину в каструлю. Додати цукор у сік із м'якоттю у співвідношенні 1:1 (на 300 мл соку потрібно 300 гр цукру).
- Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести смородиновий конфітюр до кипіння. Готувати конфітюр із червоної смородини протягом 20 хвилин на невеликому вогні. При цьому бажано якомога частіше помішувати масу.
- Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Розкласти готовий конфітюр по банках і перевернути їх догори дном, накрити теплою ковдрою і залишити на 5-6 годин.
- Смородиновий конфітюр можна подавати до столу через 1 місяць після приготування. Зберігати консервовану червону смородину в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.
Цей конфітюр із червоної смородини стане справжньою насолодою для вашого смаку. Він має вишуканий солодко-кислий смак, який чудово гармонує з ароматом свіжого чаю. Крім того, смородиновий конфітюр може бути чудовим доповненням до м'ясних страв, особливо щойно приготованих. Насолоджуйтеся цим смаком літа, зберігаючи конфітюр для осінніх холодів. Подаруйте собі та своїм близьким радість смаку й аромату з цим неперевершеним десертом.