Смачні хичини з м'ясом: ніжність і соковитість на вашому столі
Кухня
Інгредієнти:
- 380-400 гр борошна
- 300 гр яловичини/нежирної свинини (можна замінити готовим фаршем)
- 200 мл айрану (або суміші кефіру з мінеральною водою 1:1)
- 1 цибулина
- 1 маленьке яйце (близько 50 гр)
- 1 ст.л. оливкової олії (можна замінити вершковим маслом)
- кілька гілочок кінзи, петрушки
- 1 зубчик часнику
- 1 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. соди
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із содою в миску, розмішати і зробити в центрі заглиблення. Влити в центр борошняної суміші айран і ретельно перемішати. Вбити яйце в невелику ємність, додати маленьку ложку солі та збити виделкою до однорідності.
- Влити яєчну суміш у тісто і вимісити його до повної однорідності. Ближче до кінця влити оливкову олію або розтоплене вершкове масло і вимісити руками. Залишити тісто для хичинів у теплому місці на півгодини.
- Тим часом приготувати м'ясну начинку для хичинів. Можна використовувати як яловичину, так і нежирну свинину, можна використовувати обидва види м'яса. Промити, обсушити і пропустити м'ясо через м'ясорубку двічі. Фарш має більше походити на пасту.
- Цибулю почистити і пропустити через м'ясорубку разом із м'ясом. Часник очистити і дуже дрібно порізати. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Додати до фаршу з цибулею часник, сіль, перець, зелень і гарненько перемішати.
- З тіста і з м'ясної начинки сформувати кульки, причому кульки з начинки мають бути вдвічі більшими за розміром, ніж із тіста. Розім'яти кульку тіста в корж, покласти в центр кульку з начинкою.
- Акуратно розминаючи краї тіста, розкачати корж у коло трохи більшого діаметра. Зібрати краї тіста над кулькою з фаршу, защипати їх і перевернути корж із м'ясом "швом" донизу.
- Обережно розкачати корж із м'ясом качалкою, періодично перевертаючи його різними боками. Якщо під час розкочування тісто рветься - потрібно присипати це місце борошном. Сковорідку змастити 1 ч. л. олії і поставити на вогонь. На пательню з розігрітою олією викласти розкатаний коржик із м'ясом.
- Обсмажувати хичини з м'ясом близько 2-3 хвилин з кожного боку до рум'яності. Тим часом виконати ту саму процедуру з наступним шматочком тіста і начинкою, розкачати і надати круглої форми.
- Перекласти готовий хичин на тарілку, на пательню покласти наступний коржик і т. д., поки не закінчаться тісто з начинкою. Готові хичини з м'ясом змащувати шматочком вершкового масла і складати стопкою. Подавати готові хичини до столу гарячими. Смачного!
Ці хичини мають свою особливість - вони зберігають соковитість і ніжність м'яса завдяки правильному співвідношенню інгредієнтів і процесу приготування. Айран або суміш кефіру з мінеральною водою роблять тісто ніжним, а додавання оливкової олії або вершкового масла забезпечує м'якість і соковитість кожного шматочка.