Смачні хичини з м'ясом: ніжність і соковитість на вашому столі

Смачні хичини з м'ясом: ніжність і соковитість на вашому столі
3.9
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 380-400 гр борошна
  • 300 гр яловичини/нежирної свинини (можна замінити готовим фаршем)
  • 200 мл айрану (або суміші кефіру з мінеральною водою 1:1)
  • 1 цибулина
  • 1 маленьке яйце (близько 50 гр)
  • 1 ст.л. оливкової олії (можна замінити вершковим маслом)
  • кілька гілочок кінзи, петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. соди
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із содою в миску, розмішати і зробити в центрі заглиблення. Влити в центр борошняної суміші айран і ретельно перемішати. Вбити яйце в невелику ємність, додати маленьку ложку солі та збити виделкою до однорідності.
  2. Влити яєчну суміш у тісто і вимісити його до повної однорідності. Ближче до кінця влити оливкову олію або розтоплене вершкове масло і вимісити руками. Залишити тісто для хичинів у теплому місці на півгодини.
  3. Тим часом приготувати м'ясну начинку для хичинів. Можна використовувати як яловичину, так і нежирну свинину, можна використовувати обидва види м'яса. Промити, обсушити і пропустити м'ясо через м'ясорубку двічі. Фарш має більше походити на пасту.
  4. Цибулю почистити і пропустити через м'ясорубку разом із м'ясом. Часник очистити і дуже дрібно порізати. Зелень промити, обсушити та нашаткувати. Додати до фаршу з цибулею часник, сіль, перець, зелень і гарненько перемішати.
  5. З тіста і з м'ясної начинки сформувати кульки, причому кульки з начинки мають бути вдвічі більшими за розміром, ніж із тіста. Розім'яти кульку тіста в корж, покласти в центр кульку з начинкою.
  6. Акуратно розминаючи краї тіста, розкачати корж у коло трохи більшого діаметра. Зібрати краї тіста над кулькою з фаршу, защипати їх і перевернути корж із м'ясом "швом" донизу.
  7. Обережно розкачати корж із м'ясом качалкою, періодично перевертаючи його різними боками. Якщо під час розкочування тісто рветься - потрібно присипати це місце борошном. Сковорідку змастити 1 ч. л. олії і поставити на вогонь. На пательню з розігрітою олією викласти розкатаний коржик із м'ясом.
  8. Обсмажувати хичини з м'ясом близько 2-3 хвилин з кожного боку до рум'яності. Тим часом виконати ту саму процедуру з наступним шматочком тіста і начинкою, розкачати і надати круглої форми.
  9. Перекласти готовий хичин на тарілку, на пательню покласти наступний коржик і т. д., поки не закінчаться тісто з начинкою. Готові хичини з м'ясом змащувати шматочком вершкового масла і складати стопкою. Подавати готові хичини до столу гарячими. Смачного!

Ці хичини мають свою особливість - вони зберігають соковитість і ніжність м'яса завдяки правильному співвідношенню інгредієнтів і процесу приготування. Айран або суміш кефіру з мінеральною водою роблять тісто ніжним, а додавання оливкової олії або вершкового масла забезпечує м'якість і соковитість кожного шматочка.