Рецепт лимонного печива
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- 1 середній лимон
- 80 гр вершкового масла
- 70-80 гр цукру
- 1 яйце
- щіпка соди
Рецепт приготування страви:
- Масло порізати невеликими кубиками і скласти в миску, залишити в теплі на 15 хвилин. Яйце вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин.
- Зняти з лимона цедру і натерти на дрібній тертці. З лимонної м'якоті вичавити сік, процідити його через сито від кісточок і шматочків м'якоті. Борошно просіяти через сито.
- Потім додати до масла цукор і збити міксером до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати масляний крем, вбити сире яйце і змішувати близько 1-2 хвилин до однорідності. Підмішати терту цедру, половину лимонного соку і розмішати до однорідності.
- Підмішати борошно і замісити пружне тісто. Обернути тісто для лимонного печива харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину. Потім розігріти духовку до 180С, деко застелити пергаментним папером.
- Тісто розкачати в пласт близько 1 см завтовшки і вирізати з нього печиво будь-якою формою. Можна вирізати печиво з тіста круглою склянкою. Перекласти заготовки печива на застелене деко і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати лимонне печиво близько 15-20 хвилин до золотистого кольору. Вийняти деко і залишити вистигати щонайменше на 15 хвилин. За бажанням можна обсипати печиво цукровою пудрою. Остигле печиво з лимоном подавати до чаю в охолодженому вигляді. Смачного!
Тепер, коли ви знаєте, як приготувати лимонне печиво, можете експериментувати з різними інгредієнтами та приправами, щоб створити свій унікальний смак. Додавайте цедру апельсина або лайма, екстракт ванілі або мигдальну олію, щоб зробити печиво ще більш ароматним. А можливо, спробуйте додати трохи мигдальної крихти або шматочків білого шоколаду до тіста, щоб надати йому незвичайного смакового акценту. Нехай ваші кулінарні експерименти будуть смачними та успішними!