Смачна домашня пахлава

Смачна домашня пахлава
5.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пахлави:

  • 520-550 гр борошна
  • 250 мл молока
  • 60 гр вершкового масла (або маргарину)
  • 50 гр сметани
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/5 ч.л. солі

Медовий сироп для пахлави:

  • 250 мл чистої води
  • 180 гр цукру
  • 1 ст.л. меду (з верхом)
  • + 0,5 л рослинної олії

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тісто для пахлави. Масло або маргарин розтопити на водяній бані до рідкого стану. Одразу після цього зняти ємність із водяної бані, залишити остигати. Сметану з'єднати з содою і ретельно розмішати. Борошно просіяти через сито в миску.
  2. Влити молоко в окрему миску, додати розтоплене масло, сіль, сметану і розмішати. Підмішати борошно до рідких інгредієнтів і замісити м'яке пружне тісто. За необхідності підсипати борошно. Накрити миску з тістом для пахлави харчовою плівкою і залишити на 15 хвилин у кімнатній температурі.
  3. Через зазначений час розрізати тісто на 4 рівні частини. Покласти одну частину на стіл, злегка присипаний борошном, і розкатати в тонкий пласт зі сторонами близько 25*25 см. Залишити розкатане тісто для пахлави на 15-20 хвилин на столі, щоб воно обвітрилося. Тим часом розкатати і залишити обвітрюватися наступний шматок тіста.
  4. Через зазначений час згорнути з пласта тіста щільно рулет, шириною близько 4-5 см. Край рулету по всій довжині змастити водою і склеїти тісто. Нарізати готовий рулет діагональними шматочками, товщиною приблизно 1-2 см.
  5. За бажанням, можна протягнути один кінець шматочка через середину (як вергуни). У товстостінну каструлю влити олію і поставити на вогонь. Щойно олія сильно розігріється, опустити туди кілька шматочків пахлави.
  6. Готувати домашню пахлаву приблизно 1 хвилину з кожного боку до золотисто-рум'яного кольору. Перекласти готовий десерт на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру.
  7. В окремій каструлі з'єднати воду, цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння. Проварити сироп для пахлави протягом 4-5 хвилин на сильному вогні. Потім додати мед, розмішати і зменшити вогонь так, щоб сироп слабо кипів.
  8. У киплячий медовий сироп опустити пахлаву на 1-2 секунди і перекласти її на тарілку за допомогою шумівки. Медова пахлава має повністю охолонути. Після цього її можна подавати як десерт. Смачного!

Пахлава - це смачна й ароматна страва з багатою історією. Вона походить зі Сходу і завоювала серця гурманів по всьому світу. Пахлава готується з тоненьких шарів тіста, просочених медовим сиропом і красивими добавками, такими як горішки або сухофрукти. Цей домашній рецепт дозволяє вам насолодитися смаком пахлави, яку ви зможете приготувати самі від початку до кінця. Запрошуємо вас у кулінарну подорож у світ ароматних східних страв!