Рецепт: Хичини з сиром

Рецепт: Хичини з сиром
3.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • ~400 гр борошна
  • 400 гр картоплі
  • 250 мл кефіру (можна замінити сироваткою)
  • 200 гр адигейського сиру або бринзи
  • 100 гр твердого сиру
  • 100 гр вершкового масла
  • кілька гілочок зелені (кріп, петрушка, кінза)
  • 3-4 зубчики часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю до готовності протягом півгодини. Борошно і дрібку солі просіяти через сито, розмішати, у центрі зробити невелике заглиблення.
  2. Влити в центр борошняної суміші кефір (кімнатної температури) і замісити тісто до однорідності. Накрити миску харчовою плівкою і тісто для хичинів із сиром залишити на годину в кімнатній температурі.
  3. Злити картопляний відвар і потовкти картоплю в пюре. Сир натерти на крупній тертці, бринзу порізати маленькими кубиками. Часник почистити і розчавити в часникодавці, зелень промити, обсушити і нашаткувати. Додати обидва види сиру, часник, зелень і сіль за смаком до картоплі, ретельно перемішати.
  4. Від тіста, що підійшло, відщипнути невеликий шматок, розкатати його в корж. У центр круглого коржа покласти 3-4 ст.л. начинки. Защипати краї тіста над начинкою так, щоб вона опинилася всередині кулі з тіста.
  5. Обережно  розкатати кульку руками, постійно розминаючи її пальцями в різні боки. Потім розкатати  корж у тонке коло за допомогою качалки. При цьому періодично присипати качалку і стіл борошном, щоб тісто не прилипало. Таким чином зліпити і розкатати хичини з сиром із решти продуктів.
  6. Сковороду змастити 1 ч. л. олії та поставити на вогонь. Покласти розкатаний корж із тіста з сирною начинкою на розігріту сковороду. Смажити хичини з сиром близько 2-3 хвилин з кожного боку до рум'яності на помірному вогні.
  7. Перекласти готовий хичин на тарілку і змастити шматочком вершкового масла. Просмажити на сухій сковороді другий хичин, покласти його на перший і також змастити шматочком вершкового масла. Таким чином просмажити і скласти стопкою всі хичини, змащуючи їх вершковим маслом.
  8. Хичини з сиром найсмачніші, коли гарячі. Подавати можна як основну страву або закуску. Смачного! 

Завершивши приготування хичини з сиром, ви отримаєте чудову страву, яку можна подати як основну страву або як закуску до обіду чи вечері. Спробуйте експериментувати зі смаками, додавши в начинку інші інгредієнти, як-от шпинат, гриби чи копчений лосось. Бажаємо вам приємного апетиту!