Лобіо в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр сухої квасолі (червоної)
- 2 помідори
- 1 цибулина
- 50 гр волоських горіхів
- 3-4 ст.л. томатної пасти
- кілька гілочок кропу
- 4 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Квасолю всипати в миску і залити водою так, щоб її рівень був вищим за рівень квасолі приблизно на 2 пальці. Залишити квасолю для лобіо на годину у воді. Потім злити воду, всипати квасолю в мультиварку і залити свіжою водою.
- Встановити режим Смаження або Випічка і довести воду до кипіння. Потім вимкнути режим, відкинути квасолю на друшляк і дати стекти воді. Всипати квасолю в чашу мультиварки, залити холодною водою так, щоб її рівень був вищим за квасолю на 3 см.
- Готувати квасолю в мультиварці півтори години в режимі Суп або Тушкування. Потім відкинути вміст чаші на друшляк, а рідину злити в окрему ємність. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, помідори вимити і порізати невеликими кубиками.
- У чашу мультиварки розігріти пару ложок рослинної олії в режимі Смаження або Випічка. Потім викласти туди цибулю й обсмажити її протягом 3-4 хвилин, помішуючи. Додати в мультиварку помідори і перемішати.
- Через хвилину додати томатну пасту, влити близько 150-200 мл води, в якій варилася квасоля, і ретельно перемішати. Додати сіль, перець і спеції за смаком. Через 10 хвилин додати в мультиварку квасолю, перемішати.
- Готувати лобіо в мультиварці приблизно 20 хвилин у режимі Випічка або Смаження. Потім посипати готову страву подрібненою зеленню і накрити кришкою на 10 хвилин. Розкласти лобіо з мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Лобіо - це традиційна грузинська страва, яка є основою грузинської кухні. Її виготовляють із різних сортів квасолі, таких як червона, біла або пістрянка. Лобіо може бути густим рагу або супом із квасолі, який часто подають із гарячим хлібом. Вона має ніжний смак і аромат, а також багато корисних речовин, таких як білок, вітаміни та мінерали. Ця страва чудово підходить для вегетаріанців і вона може стати чудовим доповненням до будь-якого столу.