Паста у вершковому соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 350 гр пасти (бажано використовувати тальятелле або феттучіні)
- 200 мл вершків 20%
- 100 гр волоських горіхів
- 1 цибулина
- 60 гр пармезану
- 20-30 гр вершкового масла
- кілька гілочок петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Пасту опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити її близько 10-20 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. Волоські горіхи очистити й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
- Дати горіхам повністю охолонути і подрібнити на дрібні шматочки будь-яким зручним для вас способом (наприклад вручну, качалкою або в комбайні). Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками. Зубчики часнику розрізати вздовж на дві пластини.
- На пательню влити пару ложок олії і викласти часник розрізом донизу. Смажити його близько 2 хвилин, періодично помішуючи олію. Зелень петрушки промити і подрібнити.
- Видалити часник зі сковороди, викласти в часникову олію цибулю і смажити її близько 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору. Потім влити вершки і всипати горіхи, довести до кипіння. Сир натерти на дрібній тертці.
- Готувати вершковий соус для пасти протягом 3-5 хвилин, помішуючи, до невеликого загустіння. Додати в сковороду пасту, зелень і перемішати все з вершковим соусом. Посолити та поперчити страву за смаком.
- Через хвилину паста у вершковому соусі буде готова. Розкласти страву по тарілках, посипати тертим сиром і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!
Паста у вершковому соусі - це класична італійська страва, яка завжди приносить задоволення своїм ніжним смаком і ароматом. Варто спробувати цей рецепт, щоб насолодитися чудовим поєднанням пасти з вершковим соусом і волоськими горіхами. Ви також можете експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати в соус свіжі трави або овочі, щоб урізноманітнити смак страви. Насолоджуйтеся приготуванням і смакуванням цієї чудової пасти у вершковому соусі!