Паста у вершковому соусі

Паста у вершковому соусі
5.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 гр пасти (бажано використовувати тальятелле або феттучіні)
  • 200 мл вершків 20%
  • 100 гр волоських горіхів
  • 1 цибулина
  • 60 гр пармезану
  • 20-30 гр вершкового масла
  • кілька гілочок петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Пасту опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити її близько 10-20 хвилин. Потім відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. Волоські горіхи очистити й обсмажити на сухій сковороді до появи приємного аромату.
  2. Дати горіхам повністю охолонути і подрібнити на дрібні шматочки будь-яким зручним для вас способом (наприклад вручну, качалкою або в комбайні). Цибулю очистити і порізати маленькими кубиками. Зубчики часнику розрізати вздовж на дві пластини.
  3. На пательню влити пару ложок олії і викласти часник розрізом донизу. Смажити його близько 2 хвилин, періодично помішуючи олію. Зелень петрушки промити і подрібнити.
  4. Видалити часник зі сковороди, викласти в часникову олію цибулю і смажити її близько 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору. Потім влити вершки і всипати горіхи, довести до кипіння. Сир натерти на дрібній тертці.
  5. Готувати вершковий соус для пасти протягом 3-5 хвилин, помішуючи, до невеликого загустіння. Додати в сковороду пасту, зелень і перемішати все з вершковим соусом. Посолити та поперчити страву за смаком.
  6. Через хвилину паста у вершковому соусі буде готова. Розкласти страву по тарілках, посипати тертим сиром і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Паста у вершковому соусі - це класична італійська страва, яка завжди приносить задоволення своїм ніжним смаком і ароматом. Варто спробувати цей рецепт, щоб насолодитися чудовим поєднанням пасти з вершковим соусом і волоськими горіхами. Ви також можете експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати в соус свіжі трави або овочі, щоб урізноманітнити смак страви. Насолоджуйтеся приготуванням і смакуванням цієї чудової пасти у вершковому соусі!