Смачне соте з баклажанів для вашого столу

Смачне соте з баклажанів для вашого столу
3.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажани
  • 4 великих помідори
  • 1 болгарський перець
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • кілька гілочок петрушки, кропу та кінзи
  • кілька листків базиліка
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани ретельно вимити і порізати кружальцями, товщиною приблизно 1 см. Скласти подрібнені баклажани в миску, посолити і ретельно перемішати, залишити на 15 хвилин. Потім промити скибочки баклажанів під струменем води і повністю висушити паперовими рушниками.
  2. Помідори вимити і порізати кружальцями такої ж товщини, як і баклажани. Цибулю очистити та порізати півкільцями. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Часник почистити і дуже дрібно порізати, зелень промити і подрібнити. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть кільцями або півкільцями.
  3. На пательню влити 2-3 ст.л. олії та поставити на вогонь. У розігріту олію скласти половину скибочок баклажана й обсмажити їх до рум'яності (близько 5 хвилин). Перекласти баклажани на паперовий рушник, на пательню влити ще кілька ложок олії і розігріти. Обсмажити баклажани, що залишилися, до готовності в такий самий спосіб.
  4. Потім розігріти на сковорідці або сотейнику 3-4 ст.л. олії і викласти на неї цибулю. Через кілька хвилин додати моркву і смажити овочі разом близько 5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
  5. Через зазначений час викласти поверх засмажки баклажани в один шар, посипати їх подрібненим часником і зеленню (залишити для інших шарів), посолити і поперчити. Покрити шар баклажанів помідорами, посолити, поперчити і посипати зеленню з часником.
  6. Таким чином викласти ще 2-3 шари баклажанів із болгарським перцем і помідорами (останні мають бути зверху). Готувати соте з баклажанів протягом півгодини на невеликому вогні під кришкою.
  7. Потім зняти сковорідку/сотейник з вогню і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти овочеве соте з баклажанів по тарілках і подавати до столу як гарнір або основну страву. Смачного!

Соте з баклажанів - це не тільки смачна страва, а й чудовий спосіб урізноманітнити свій раціон із користю для здоров'я. Баклажани містять багато антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які сприяють загальному зміцненню організму.