Смачне соте з баклажанів для вашого столу
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середніх баклажани
- 4 великих помідори
- 1 болгарський перець
- 1 велика цибулина
- 1 велика морква
- кілька гілочок петрушки, кропу та кінзи
- кілька листків базиліка
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити і порізати кружальцями, товщиною приблизно 1 см. Скласти подрібнені баклажани в миску, посолити і ретельно перемішати, залишити на 15 хвилин. Потім промити скибочки баклажанів під струменем води і повністю висушити паперовими рушниками.
- Помідори вимити і порізати кружальцями такої ж товщини, як і баклажани. Цибулю очистити та порізати півкільцями. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. Часник почистити і дуже дрібно порізати, зелень промити і подрібнити. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть кільцями або півкільцями.
- На пательню влити 2-3 ст.л. олії та поставити на вогонь. У розігріту олію скласти половину скибочок баклажана й обсмажити їх до рум'яності (близько 5 хвилин). Перекласти баклажани на паперовий рушник, на пательню влити ще кілька ложок олії і розігріти. Обсмажити баклажани, що залишилися, до готовності в такий самий спосіб.
- Потім розігріти на сковорідці або сотейнику 3-4 ст.л. олії і викласти на неї цибулю. Через кілька хвилин додати моркву і смажити овочі разом близько 5 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
- Через зазначений час викласти поверх засмажки баклажани в один шар, посипати їх подрібненим часником і зеленню (залишити для інших шарів), посолити і поперчити. Покрити шар баклажанів помідорами, посолити, поперчити і посипати зеленню з часником.
- Таким чином викласти ще 2-3 шари баклажанів із болгарським перцем і помідорами (останні мають бути зверху). Готувати соте з баклажанів протягом півгодини на невеликому вогні під кришкою.
- Потім зняти сковорідку/сотейник з вогню і залишити на 15 хвилин остигати. Зняти кришку, розкласти овочеве соте з баклажанів по тарілках і подавати до столу як гарнір або основну страву. Смачного!
Соте з баклажанів - це не тільки смачна страва, а й чудовий спосіб урізноманітнити свій раціон із користю для здоров'я. Баклажани містять багато антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які сприяють загальному зміцненню організму.