Котлети з путасу

Котлети з путасу
4.2
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 тушка путасу (близько 600 гр)
  • 2 яйця
  • 100 гр борошна
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Філе путасу очистити від шкіри та кісток, промити і пропустити через м'ясорубку. Додати сіль і перець у рибний фарш за смаком. Яйця вбити в невелику миску, посолити, поперчити і збити виделкою до однорідності, борошно всипати в окрему тарілку.
  2. У пательню влити близько 4 ст.л. рослинної олії і поставити на вогонь. Із рибної маси з путасу сформувати невеликі котлети, надати їм овальної форми. Вмочити кожну котлету в яєчну суміш, обваляти в борошні й викласти на сковороду з розігрітою олією.
  3. Готувати котлети з путасу приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні до рум'яності. Перекладати готові котлети на паперовий рушник, щоб увібрався непотрібний зайвий жир. Тим часом зліпити ще кілька котлет і обсмажити їх до готовності.
  4. Подавати готові котлети з путасу до столу гарячими, особливо смачно зі сметанним соусом. Смачного!

Путасу, що належить до сімейства сьомгових, є джерелом багатьох корисних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти, що сприяють здоров'ю серця і мозку. Включення путасу у ваше харчування може бути корисним для підтримки загального здоров'я організму.