Котлети з путасу
Кухня
Інгредієнти:
- 1 тушка путасу (близько 600 гр)
- 2 яйця
- 100 гр борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Філе путасу очистити від шкіри та кісток, промити і пропустити через м'ясорубку. Додати сіль і перець у рибний фарш за смаком. Яйця вбити в невелику миску, посолити, поперчити і збити виделкою до однорідності, борошно всипати в окрему тарілку.
- У пательню влити близько 4 ст.л. рослинної олії і поставити на вогонь. Із рибної маси з путасу сформувати невеликі котлети, надати їм овальної форми. Вмочити кожну котлету в яєчну суміш, обваляти в борошні й викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Готувати котлети з путасу приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні до рум'яності. Перекладати готові котлети на паперовий рушник, щоб увібрався непотрібний зайвий жир. Тим часом зліпити ще кілька котлет і обсмажити їх до готовності.
- Подавати готові котлети з путасу до столу гарячими, особливо смачно зі сметанним соусом. Смачного!
Путасу, що належить до сімейства сьомгових, є джерелом багатьох корисних речовин, таких як омега-3 жирні кислоти, що сприяють здоров'ю серця і мозку. Включення путасу у ваше харчування може бути корисним для підтримки загального здоров'я організму.