Смачне лечо без оцту для зими
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 2 кг болгарського солодкого перцю
- 150-200 гр цукру (за смаком)
- 4 зубчики часнику
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи й опустити їх у каструлю з киплячою водою. Через 1 хвилину злити окріп і влити в каструлю холодну воду. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть невеликими смужками.
- Остиглі помідори вийняти з води й очистити від шкірки. Пропустити очищені плоди через м'ясорубку, перелити масу в каструлю, поставити її на вогонь. Після закипання додати в томатний сік болгарський перець і перемішати.
- Варити лечо з болгарського перцю протягом півгодини за слабкого кипіння. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Часник очистити і порізати дрібними шматочками.
- За 5 хвилин до закінчення варіння додати в лечо подрібнений часник і перемішати. Розкласти готове лечо по банках, рівномірно залити томатним соком і закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити на 6 годин.
- Через зазначений час можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Лечо без оцту зберігається близько 1-1,5 років.
Лечо без оцту - це ідеальний спосіб зберегти багатий смак і аромат літнього сезону. Ви можете використовувати його як самостійну страву або як смачну приправу до інших страв. Поділіться цим рецептом зі своїми друзями і насолоджуйтеся чудовим смаком лечо протягом усього року!