Смачне лечо без оцту для зими

Смачне лечо без оцту для зими
4.8
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 2 кг болгарського солодкого перцю
  • 150-200 гр цукру (за смаком)
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи й опустити їх у каструлю з киплячою водою. Через 1 хвилину злити окріп і влити в каструлю холодну воду. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть невеликими смужками.
  2. Остиглі помідори вийняти з води й очистити від шкірки. Пропустити очищені плоди через м'ясорубку, перелити масу в каструлю, поставити її на вогонь. Після закипання додати в томатний сік болгарський перець і перемішати.
  3. Варити лечо з болгарського перцю протягом півгодини за слабкого кипіння. Тим часом простерилізувати банки і кришки будь-яким зручним для вас способом. Часник очистити і порізати дрібними шматочками.
  4. За 5 хвилин до закінчення варіння додати в лечо подрібнений часник і перемішати. Розкласти готове лечо по банках, рівномірно залити томатним соком і закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити на 6 годин.
  5. Через зазначений час можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Лечо без оцту зберігається близько 1-1,5 років.

Лечо без оцту - це ідеальний спосіб зберегти багатий смак і аромат літнього сезону. Ви можете використовувати його як самостійну страву або як смачну приправу до інших страв. Поділіться цим рецептом зі своїми друзями і насолоджуйтеся чудовим смаком лечо протягом усього року!