Смачне яблучне пюре зі згущеним молоком

Смачне яблучне пюре зі згущеним молоком
4.6
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 кг яблук
  • 350 гр згущеного молока
  • 200-250 мл чистої води
  • 150-200 гр цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати м'якоть невеликими шматочками і скласти у велику каструлю. Додати до яблук цукор, влити воду і поставити на вогонь.
  2. Проварити яблука в сиропі близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи, на помірному вогні. Банки для консервації простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити окремо протягом 8-10 хвилин.
  3. Потім подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера або картоплем'ялки до однорідної консистенції. Влити до яблучного пюре згущене молоко, перемішати і повернути на вогонь.
  4. Готувати яблучне пюре зі згущеним молоком ще 10 хвилин після закипання. Розкласти яблучну масу по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати рушником або ковдрою.
  5. Через 5 годин можна прибрати пюре з яблук зі згущеним молоком на зберігання до решти заготовок на зиму. Зберігається яблучне пюре до 1 року в прохолодному темному приміщенні.

Тепер, коли ви знаєте секрет приготування ніжного яблучного пюре зі згущеним молоком, ви можете насолоджуватися цими ласощами протягом усього року. Використовуйте його як десерт, додавайте в йогурт або використовуйте як начинку для пирогів. Бажаємо приємного апетиту!