Смачне яблучне пюре зі згущеним молоком

Кухня
Інгредієнти:
- 4 кг яблук
- 350 гр згущеного молока
- 200-250 мл чистої води
- 150-200 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Яблука очистити від шкірки і серцевини, порізати м'якоть невеликими шматочками і скласти у велику каструлю. Додати до яблук цукор, влити воду і поставити на вогонь.
- Проварити яблука в сиропі близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи, на помірному вогні. Банки для консервації простерилізувати на парі, в духовці або в мікрохвильовці, кришки прокип'ятити окремо протягом 8-10 хвилин.
- Потім подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера або картоплем'ялки до однорідної консистенції. Влити до яблучного пюре згущене молоко, перемішати і повернути на вогонь.
- Готувати яблучне пюре зі згущеним молоком ще 10 хвилин після закипання. Розкласти яблучну масу по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати рушником або ковдрою.
- Через 5 годин можна прибрати пюре з яблук зі згущеним молоком на зберігання до решти заготовок на зиму. Зберігається яблучне пюре до 1 року в прохолодному темному приміщенні.
Тепер, коли ви знаєте секрет приготування ніжного яблучного пюре зі згущеним молоком, ви можете насолоджуватися цими ласощами протягом усього року. Використовуйте його як десерт, додавайте в йогурт або використовуйте як начинку для пирогів. Бажаємо приємного апетиту!