Лечо з рисом на зиму на зиму на зиму: Смачний рецепт для гарячих і холодних страв
Кухня
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг болгарського солодкого перцю
- 300-350 мл рослинної олії
- 200 гр сухого рису
- 200 гр цукру
- 2 ст.л. солі
- 2 зубчики часнику
Рецепт приготування страви:
- Рис промити й обсушити, всипати в каструлю й залити близько 1 л окропу, додати 1 ч.л. солі й перемішати. Помідори вимити, видалити місце, де кріпилася плодоніжка, і пропустити плоди через м'ясорубку (можна подрібнити їх у блендері).
- Перелити томатну масу у велику каструлю і поставити на вогонь. Варити помідорне пюре на невеликому вогні протягом години після закипання, періодично помішуючи.
- Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Цибулю очистити та порізати тонкими півкільцями. Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- Додати в томатну масу подрібнені овочі та перемішати. Готувати лечо на середньому вогні близько півгодини. Через зазначений час відкинути рис на сито і дати стекти всій воді, додати його в лечо разом з олією, сіллю, цукром і ретельно перемішати.
- Варити лечо з рисом півгодини на помірному вогні при слабкому кипінні, помішуючи. За 10-15 хвилин до готовності лечо, додати в нього подрібнений часник. Банки для консервації на зиму простерилізувати, а кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Розкласти гаряче лечо по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, укутати ковдрою. Залишити банки в такому положенні до повного охолодження (5-6 годин). Після цього можна прибрати лечо з рисом на зберігання до решти заготовок на зиму.
Лечо - це страва традиційної угорської кухні, яка також популярна в Україні та багатьох країнах Східної Європи. Вона має яскравий смак і аромат, завдяки поєднанню свіжих овочів і спецій. Лечо з рисом - це чудовий вибір для зимових вечерь, коли хочеться смачної та поживної страви, щоб зігріти себе і насолодитися смаком літа в холодну пору року.