Смачне яблучне пюре для зими

Смачне яблучне пюре для зими
4.8
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 150 гр цукру
  • 100 мл чистої води
  • 1 ч.л. лимонного соку (за бажанням)

Рецепт приготування страви:

  1. Яблука вимити й очистити від серцевини (за бажанням можна очистити фрукти від шкірки). Порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками і скласти в каструлю.
  2. Додати до подрібнених яблук цукор і перемішати, залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Через зазначений час додати в каструлю воду, перемішати і поставити на невеликий вогонь.
  3. Помішуючи, довести сироп зі шматочками яблук до закипання. Готувати пюре з яблук приблизно 15 хвилин за слабкого кипіння, періодично помішуючи. Наприкінці влити лимонний сік і перемішати.
  4. Тим часом простерилізувати дві півлітрові банки на парі, в духовці або мікрохвильовці, кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин.
  5. Проварені яблука із сиропом подрібнити за допомогою блендера або картоплем'ялки до однорідної пюреподібної консистенції. Готову масу протерти через сито (не обов'язково) і розкласти по стерильних банках.
  6. Закатати банки кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Потім відправити яблучне пюре на зберігання до решти заготовок на зиму. Зберігається консервоване пюре з яблук до року.

Яблучне пюре - це чудовий спосіб насолодитися смаком яблук протягом усього року. Воно може бути використане як самостійна страва, додаватися до випічки, каш або як десерт із морозивом. Збережене яблучне пюре також може стати чудовим подарунком для рідних і друзів. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтеся натуральними смаками влітку та взимку.