Рецепт лечо з баклажанами: додайте аромату та смаку вашим стравам

Кухня
Інгредієнти:
- 3 баклажани
- 5 помідорів
- 3 болгарські перці
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Болгарський перець вимити, очистити від плодоніжок і насіння, порізати м'якоть соломкою або кубиками. Помідори вимити і розрізати на дві рівні частини. Скласти помідори в миску і залити їх окропом.
- Через 2 хвилини злити окріп, очистити помідори від шкірки. Половину плодів очистити і від насіння (не обов'язково). Очищену м'якоть від шкірки та насіння порізати невеликими кубиками.
- З решти помідорів ретельно вичавити сік (можна зробити це в блендері або за допомогою м'ясорубки). Цибулю очистити і нарізати уздовж тонкими смужками. Баклажани очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками однакового розміру.
- На пательні розігріти приблизно 50 мл рослинної олії та викласти баклажани. Смажити їх на середньому вогні близько 10 хвилин, помішуючи. Потім додати в сковороду цибулю і продовжувати обсмажувати овочі для лечо протягом 10 хвилин на помірному вогні.
- Через зазначений час додати до овочів болгарський перець і перемішати. Часник почистити і дрібно порізати ножем (можна натерти на дрібній тертці або розчавити в часникодавці). Через 5 хвилин після солодкого перцю додати в сковороду часник і подрібнені помідори.
- Посолити і поперчити все за смаком, перемішати і зменшити вогонь. Готувати лечо з баклажанів приблизно 15 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Банки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 6-8 хвилин.
- Потім влити в сковороду томатний сік і перемішати. Тушкувати лечо на слабкому вогні близько 10-15 хвилин після закипання. Розкласти вміст сковорідки по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити ковдрою.
- Через 5-6 годин можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце. Лечо з баклажанами зберігається до 2 років.
Тепер, коли ви приготували лечо з баклажанами, можна насолодитися його смаком і ароматом. Це страва, яка витримується довгий час і стає ще смачнішою з кожним днем. Лечо можна вживати як самостійну страву, смажити з м'ясом або використовувати як підливу до макаронних виробів. Ви також можете подати його з круасанами чи хлібом, це створить чудовий контраст смаків і стане справжнім дійством для вашого пікніка чи вечері. Насолоджуйтеся смачним лечо з баклажанами!